Kůs (Piráti): Prodej Pekla odmítáme, navrhneme prověření technického stavu důležitých staveb v majetku města Plzně

07.02.2019 4:33

Ať se jedná o Roosveltův most či KD Peklo, v obou případech je město nuceno bezodkladně reagovat na nevyhovující technický stav těchto objektů neplánovanými investicemi v řádu desítek až stovek miliónů.

Kůs (Piráti): Prodej Pekla odmítáme, navrhneme prověření technického stavu důležitých staveb v majetku města Plzně
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Jedním z navrhovaných opatření je i prodej uzavřeného KD Peklo. To Piráti důrazně odmítají a budou žádat, aby město předcházelo budoucím překvapením například tím, že provede technický audit významných městských objektů.

Jak vyplývá z podkladů pro zasedání ZMP, je stav Rooseveltova mostu na pátém stupni ze sedmi, tj. špatný stav. V rozpočtu města se nově objevila částka 29,5 milionu na jeho bezodkladnou opravu, která bude hrazena z provozních nákladů SVS. "Zamrazilo mě z toho, že denně jezdím po mostě, který je ve špatném technickém stavu. Zajímá mě, od kdy to město ví, a jestli zjišťuje, zda podobné nebezpečí nehrozí i jinde," říká zastupitel Daniel Kůs z Pirátské strany.

V informativní zprávě pro zastupitele je rovněž zmíněn odhad nákladů na komplexní opravu KD Peklo ve výši půl miliardy korun. Takový výdaj by ale mohl ohrozit financování plánované rekonstrukce tramvajové vozovny na Slovanech. Předseda zastupitelského klubu Pirátů Pavel Bosák k tomu dodává: "Nemůžeme jen reagovat na Jobovy zvěsti a překopávat kvůli tomu rozpočet. U zásadních staveb, a to nejen u mostů, bychom co nejdříve měli důkladně prověřit jejich stav a s předstihem se připravit na možné budoucí náklady."

KD Peklo byl v loňském roce uzavřen poté, co se během zahajované rekonstrukce zjistilo rozsáhlé napadení dřevomorkou. Zastupitelé budou zvažovat, zda objekt nákladně opravit nebo prodat. Předkládanou možností je i provoz objektu koncesionářem při zachování vlastnictví města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…