Kutílek (Zelení): Je na čase, aby se právní stát bránil

20.10.2021 10:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k trestnímu oznámení na kancléře Vratislava Mynáře a tiskového mluvčího Jiřího Ovčáčka

Kutílek (Zelení): Je na čase, aby se právní stát bránil
Foto: zeleni.cz
Popisek: Petr Kutílek, Strana zelených

Prezidentovi přejeme stejně jako všichni lidé zejména zdraví a klid. Proto nelze se v klidu sledovat to, co se okolo něj děje.

Zelený senátor Petr Orel souhlasí na základě dostupných informací Ústřední vojenské nemocnice s tím, že prezident v současné době nemůže vykonávat pracovní povinnosti. "Naše ústava na takovouto situaci pamatuje a obě komory Parlamentu ČR se s tímto bezesporu vypořádají. Panu prezidentu nelze než popřát klid a uzdravení. Ten kdo zavdal příčinu všem spekulacím a fámám okolo zdravotního stavu prezidenta Zemana je zřejmý, jsou to pan kancléř Mynář a mluvčí Ovčáček. Ti předvedli naprosto neseriózní a neprofesionální přístup a veřejnost úmyslně klamali," okomentoval to senátor Petr Orel.

Protože podle mnohých činnost Mynáře nebo Ovčáčka vzbuzuje pochybnosti, zda svého postavení a zdravotního stavu prezidenta nezneužívají, podal už v pátek náš člen a zastupitel z Prahy 4 Petr Kutílek trestní oznámení. "Pravomoci prezidenta republiky si prostě nikdo nesmí jen tak přisvojovat a sabotovat tak ústavní zřízení naší země. Je na čase, aby se právní stát bránil," uvedl Petr Kutílek, který se tématům demokracie a právního státu věnuje dlouhodobě. Policie dnes oznámila, že se případem bude zabývat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu