Lachnit (ANO): Výstavy v Komunitním centru Prádelna připomenou Mozarta i Očenáška

03.06.2022 8:36 | Tisková zpráva

V Galerii Prádelna se v červnu představí dokonce dvě výstavy. Obě přibližují významné historické osobnosti i události, nějak spojené s Prahou 5.

Lachnit (ANO): Výstavy v Komunitním centru Prádelna připomenou Mozarta i Očenáška
Foto: Praha 5
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Červnový výstavní program otevře expozice „Salcburk – UNESCO a Mozart“, kterou připravil spolek Malostranské hřbitovy. Jedná se o součást doprovodného programu k velké výstavě Rakousko v rámci projektu Kulturní dědictví UNESCO 2022. Ta je do 16. června 2022 k zhlédnutí v zahradě Portheimky a před kostelem sv. Václava.

Expozici v Galerii Prádelna zahájí členové spolku přednáškou o Salcburku, Mozartovi i o rodině Josefíny Duškové, po které bude následovat komentovaná prohlídka výstavy. Součástí vernisáže, jež se uskuteční v pátek 3. června od 17 hodin, bude i malé pohoštění.

Na konci června se do Prádelny přesune putovní výstava „Ludvík Očenášek“, která tvoří jeden z výstupů projektu, do nějž se zapojili žáci základních škol a senioři z komunitních center. Konkrétně senioři z Komunitního centra Prádelna společně s žáky ZŠ Grafická zkoumali osobnost Ludvíka Očenáška z hlediska genealogie, tvořiví senioři z Komunitního centra Louka ji pro změnu uchopili z pohledu umělce – malovali portréty, a dokonce vytvářeli bustu tohoto významného vědce a vynálezce.

Anketa

Je Stepan Bandera hrdina?

1%
97%
hlasovalo: 20840 lidí

Výstavu pořádají u příležitosti 150 let od narození Ludvíka Očenáška městská část Praha 5 a Velvyslanectví Litevské republiky v ČR. V Galerii Prádelna si ji můžete prohlédnout od 28. června 2022 až do konce léta.

„Prázdninový program v Prádelně nabízí návštěvníkům pestré možnosti vyžití i během letních měsíců, kdy většina obyvatel města upřednostňuje pobyt mimo metropoli. Obě červnové výstavy navíc přinášejí i spoustu poučení a zajímavých informací, souvisejících s pátou městskou částí,“ zve radní Petr Lachnit (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…