Lachnit: Novinky v Komunitním centru Prádelna a Louka

01.02.2022 9:09 | Tisková zpráva

„Provoz Komunitních center Prádelna a Louka pokračuje i v únoru v normálním režimu, samozřejmě za dodržování všech aktuálních nařízení a omezení,“ uvedl radní JUDr. Petr Lachnit.

Lachnit: Novinky v Komunitním centru Prádelna a Louka
Foto: Archiv Petra Lachnita
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Studenti z řad seniorů v lednu zakončili zimní semestr vzdělávacích kurzů a od února pokračují ve studiu v letním semestru, který potrvá do konce června. Stávající i noví zájemci se tedy mohou zdokonalovat v cizích jazycích, zlepšovat svoje znalosti v práci s počítačem nebo se naučit naplno využívat tablet či chytrý telefon. Kromě toho nechybí ani řada zdravotních cvičení a pohybových aktivit v Komunitním centru Prádelna a pravidelné tvůrčí dílny a výtvarná setkání v Komunitním centru Louka. Stále platí, že tyto pravidelné aktivity jsou pro seniory z městské části Praha 5 zdarma, bližší informace zájemci naleznou na stránkách provozovatele obou center - www.csop5.cz.

V půlce ledna byla v Komunitním centru Prádelna otevřena komunitní knihovna, která je určena pro pravidelné návštěvníky centra a slouží jako klidné útočiště, prostor, kam se dá posadit s knihou, popř. zde zanechat svoje přečtené knihy a vyměnit je za jiné. Zároveň je knihovna otevřena při příležitosti konání oblíbených výměnných bazarů pro veřejnost, tzv. swapů, kdy funguje jako místo pro výměnu knih. Projekt komunitní knihovny v Komunitním centru Prádelna byl realizován díky finanční podpoře Pivovarů Staropramen, s. r. o., stálého podporovatele centra. Pokud by kdokoliv chtěl darovat svoje knihy do této komunitní knihovny, může kontaktovat pracovníky centra e-mailem kcpradelna@seznam.cz nebo telefonicky na č. 775 788 098, knihy zde naleznou svůj „druhý život“, a potěší tak někoho dalšího.

V komunitním centru Louka se únor ponese v duchu tvůrčích setkání a významné bude také číslo 150. Na konec měsíce je připraveno tematické setkání, věnované Jože Plečnikovi. Účastníci si společně připomenou 150. výročí narození tohoto významného slovinského architekta a urbanisty, který svou prací ve 20. a 30. letech 20. století pro československou prezidentskou kancelář významně přispěl k současnému vzhledu Pražského hradu.

Anketa

Má prezident ČLK Milan Kubek vaši důvěru?

7%
91%
hlasovalo: 28392 lidí

Další 150. výročí narození letos patří významnému českému konstruktéru a vynálezci, který se výrazně podílel především na rozvoji raketové techniky - Ludvíku Očenáškovi. Této zajímavé osobnosti je věnován poměrně rozsáhlý a komplexní projekt městské části Praha 5, do kterého se zapojují žáci základních škol a také senioři z obou komunitních center. Senioři z Komunitního centra Louka budou téma Ludvíka Očenáška zpracovávat výtvarně v podobě kresby portrétu a vytvoření busty, senioři z Komunitního centra Prádelna spolupracují se ZŠ Grafická a společně se zabývají jeho životem z hlediska genealogie.

„Osobně jsem se v lednu zúčastnil otevření komunitní knihovny v Komunitním centru Prádelna i zároveň probíhajícího výměnného bazaru a jenom potvrzuji, že podle ohlasu a reakcí návštěvníků mají tyto aktivity skutečný význam a přínos v komunitní činnosti se všemi věkovými i společenskými skupinami. Samotná knihovna pak tvoří zklidňující, odpočinkovou zónu, která ještě dále rozšířila komfortní zázemí pro seniorské aktivity.
V únoru se velmi rád podívám na pořad o Jože Plečnikovi v Komunitním centru Louka a samozřejmě jsem zvědav na výstupy ze společného projektu žáků základních škol a seniorů o Ludvíku Očenáškovi,“ říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5 pro sociální oblast.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…