Lachnit: Turnaj SENzačních SENiorů ve stolním tenisu v Komunitním centru Prádelna

09.01.2020 8:36

Jednou z nejvýraznějších seniorských sportovních akcí bývá každoroční Lednový turnaj SENzačních SENiorů, který se koná pravidelně koncem ledna v Komunitním centru Prádelna. Turnaj letos proběhne již posedmé, a to ve dnech 27. a 29. ledna 2020, přičemž ve středu budou vyhlášeni vítězové všech kategorií.

Lachnit: Turnaj SENzačních SENiorů ve stolním tenisu v Komunitním centru Prádelna
Foto: Archiv Petra Lachnita
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Akci si organizují sami senioři, pouze v koordinaci s pracovníky Komunitního centra Prádelna, přihlášení účastníci jsou zařazeni do hracích tabulek a kategorií – dvouhra muži/ženy, čtyřhra muži/ženy/smíšená. Turnaje se účastní především senioři, kteří navštěvují pravidelně hernu stolního tenisu v Komunitním centru Prádelna v pondělí a ve středu, nicméně se může přihlásit i jiný hráč-senior z Prahy 5. Ovšem kapacita je omezena a přihlášky se uzavírají 17. ledna. Turnaj podpoří svými produkty také významný partner komunitního centra, Pivovar Staropramen.

Stolní tenis představuje jednu z prvních seniorských aktivit od samotného vzniku Komunitního centra Prádelna, která oslovila seniory z okolí a kurzy práce s počítačem dala impulz k rozvoji komunitního centra do dnešní podoby. Již v roce 2012 zde vznikla zmiňovaná herna stolního tenisu, která funguje dodnes a kolem níž se utvořila komunita seniorů, aktivně se věnujících stolnímu tenisu. A jelikož právě neorganizovaní senioři, pravidelní návštěvníci, se zapojili od samého začátku do projektu Senzační Senioři Nadace Charty 77, nese tento turnaj jeho jméno. Zároveň je důležité připomenout dvě nejvýraznější osobnosti, se stolním tenisem v komunitním centru spojené. První je zakladatel herny stolního tenisu pan Miroslav Jiskra, druhý jeho následovník a systematický organizátor pan Václav Svoboda. Lednový turnaj tak svým způsobem představuje i poctu a poděkování „im memoriam“ oběma zakladatelům oblíbené seniorské sportovní aktivity v komunitním centru.

„Letos již posedmé budu předávat diplomy vítězům i poraženým hráčům v tradičním Lednovém turnaji SENzačních SENiorů ve stolním tenisu. Každoročně se na to velmi těším, protože z účastníků přímo srší energie a radost z pohybu. Zároveň je také každý rok znatelná zvyšující se úroveň a technická vyhranost jednotlivých hráčů, samotný turnaj už získal určité renomé. To mi jenom potvrzuje přínos a význam existence Komunitního centra Prádelna pro široké spektrum návštěvníků z řad seniorů,“ říká JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5, který pravidelně přebírá nad Lednovým turnajem SENzačních SENiorů v Komunitním centru Prádelna záštitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.