Lacyk (TOP 09): Na Jateční chybí stezka pro pěší a cyklisty. To chce změnu

01.02.2015 8:32

Chybějící stezkou pro pěší a cyklisty v Plzni na Jateční se na svém posledním jednání začali zabývat zastupitelé čtvrtého městského obvodu.

Lacyk (TOP 09): Na Jateční chybí stezka pro pěší a cyklisty. To chce změnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

Problém začali řešit poté, co na něj minulý týden upozornil zastupitel za TOP 09 Václav Lacyk. Ten navrhl usnesení, aby vedení obvodu iniciovalo jednání všech zúčastněných stran o zahájení nutných úprav mostního podjezdu.

Po dokončení rekonstrukce ulice Jateční a výstavby nového mostu se ulevilo motoristům, zbývá však dořešit situaci pro chodce a cyklisty. Chodník s cyklostezkou nyní končí před železničním podjezdem v místě křižovatky ulic Jateční a Na Roudné a dál se lidé bez auta bezpečně nedostanou. Silnice pod mostem je totiž příliš úzká.

Nemotoristé, kteří směřují z Doubravky například k Boleveckým rybníkům mají v současné době k dispozici pouze jedno špatné a nebezpečné řešení. Tím je propustek s dřevěnou lávkou, který se nachází ve vzdálenosti 200 metrů severovýchodně od mostu. Podle zastupitele Václava Lacyka se však jedná o nevyhovující a pouze dočasnou alternativu: „Obávám se, že v tuto chvíli je pouze otázkou času, kdy se zde stane nějaká nehoda. Propustek není osvětlený ani bezbariérový. Navíc odtud brzy zmizí úplně. Vlastní jej totiž společnost Ferona, která dostala od úřadu městského obvodu Plzeň 1 nařízeno tuto černou stavbu odstranit.“

„Není pochyb, že bude nutné podjezd nějakým způsobem upravit. Společnost Ferona nyní na své náklady opraví pouze mostní křídlo, které bylo poškozeno projíždějícími vozidly. Na způsobu řešení a úhradě nákladů by se ale měli podílet všichni zúčastnění. Vedle společnosti Ferona je to stát, který zde plánuje silnici I/20. Stávající komunikace II/231 (Jateční) je krajská, stezky jsou městské a zájem obvodů Plzeň 1 a Plzeň 4 by měl směřovat k bezpečnosti občanů,“ je přesvědčen Václav Lacyk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky