Lanškroun: Ještě před začátkem letních prázdnin byly dokončeny hned dvě investice

05.09.2022 10:06 | Tisková zpráva

Jedná se o revitalizaci parku v Dolním Třešňovci a také osvětlení cyklostezky spojující Lanškroun a Albrechtice. Obě investice byly započaty v jarních měsících a dokončeny byly, díky bezproblémové realizaci, na konci měsíce června.

Lanškroun: Ještě před začátkem letních prázdnin byly dokončeny hned dvě investice
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Úpravám prostoru parku dominuje zpevněná obdélníková plocha, která opticky zvýrazňuje pomník obětem světových válek. Dále vede kolem pomníku mlatový chodník, opticky dělící prostor na dvě poloviny. K odpočinku ve stínu vzrostlých stromů, které byly odborně ošetřeny, jsou zde také umístěny lavičky. Nevyhovující zeleň byla nahrazena novou výsadbou, přibyly také nové druhy stromů lemující okraj celého prostoru u sousedících garáží. Nově vysazeny zde byly tisy, tavolníky, vajgélie či šeříky. Příjezdová cesta k mateřské a základní škole byla vybudována z plastových zatravňovacích tvárnic tak, aby nenarušovala celkový vzhled místa. Vznikl tak velmi funkční prostor, který zároveň splňuje požadavek na jednoduchost následné údržby. Celková cena této investice vyšla na 1,3 mil. Kč.

Druhou, občany velmi očekávánou investicí, bylo osvětlení cyklostezky mezi Lanškrounem a Albrechticemi. Na trase dlouhé 1,1 km bylo umístěno 27 stožárů s LED osvětlením. Podle slov Jaromíra Sobka, referenta odboru investic a majetku, proběhla celá výstavba bez větších problémů v plánovaném termínu. Osvětlení je již nyní plně funkční a stavba čeká pouze na závěrečnou kolaudaci. Celkové náklady činily 2,1 mil. Kč, kdy soutěží došlo ke snížení ceny oproti předpokládané částce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…