Laudát (KAN): Maltě se někdo nepovedl

08.12.2021 8:36 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k absurdním návrhům maltské eurokomisařky Heleny Dalli

Laudát (KAN): Maltě se někdo nepovedl
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Chci, aby lidstvo kolonizovalo Mars, na Vánoce mně žádná nána sahat nebude, za vrchol gentlemanství považuji oslovení "dámy a pánové" a maltská Strana práce je spíš strana divných individuí.

Jestli někdo chce rozložit Evropskou unii, tak kam se hrabou její odpůrci v čele s Putinem a jeho poskoky napříč Evropou. Pokus o K.O. EU nejvíce poslední dobou předvedla Maltou do Evropské komise dosazená Helena Dalli. Tato komisařka "pro rovnost" zjevně nemá co na práci, a tak vymýšlí absurdity, které by ji měly nasměrovat spíš na psychiatrii, než do vlivné Evropské komise. Tenhle maltský zázrak došel totiž k závěru, že má z našeho slovníku vymizet slovo "Vánoce" a má se už toliko mluvit o "svátcích", nevhodné Dalli připadá i oslovení "dámy a pánové" a hrozné jí přijde sousloví "kolonizovat Mars". Když se materiál tohoto předvánočního přízraku provalil, první začali zuřit Italové. Tahle blbost byla moc i na jinak neobyčejně tolerantního papeže Františka. Dalli materiál stáhla k přepracování.

Na první pohled úsměvná hloupost jedné úřednice EU zase tak úsměvná není. I tyhle štouchy, zbytečné a hloupé, lidi otravují a mnohé děsí. A nevím, proč předsedkyně komise mlčí? Evropa a celá naše kultura stojí a padá s křesťanstvím. Na tom nic nemění statistická data, jak lidé opouštějí kostely, nic na tom nemění ani skandály katolické církve. Nechápu, že Helena Dalli po tomto mentálním flámu ještě v komisi sedí. Možná by na Maltě, a nejen tam, měli více číst, proč se nejbohatší a nejvyspělejší demokratické země staly tím, čím jsou, jak židovské a křesťanské náboženství nastavilo etické hodnoty nejen pro věřící, ale dramaticky i pro velkou část celého lidstva. Hybnou silou každé společnosti není bezbřehé zglajšaltování všech lidí, ale vzájemný respekt a tolerance jinakosti, originality každého. V opačném případě přichází "náboženství" komunismu, nebo nacismu. Právě totalitní režimy jsou proslulé tím, že chtějí všechny srovnat tak, aby nikdo nevyčuhoval. A ti, kdo se odmítají ohnout ve jménu chimér lotrů, ti trpí, nebo jsou i fyzicky zničeni.

Anketa

Chcete Víta Rakušana za prezidenta republiky?

1%
98%
hlasovalo: 29371 lidí

Vánoční zpěvy podle Dalli:
Po roce "svátky, svátky" přicházejí, zpívejme přátelé, po roce "svátky, svátky", přicházejí, šťastné a veselé!

Tak tohle asi NE!

A víte, o čem se ve světě včetně EU, a naši zemi nevyjímaje, téměř vůbec nemluví? O tom, že se v celosvětovém měřítku vede ze všech velkých náboženství nejdramatičtější globální válka proti křesťanství. Ale o tom až jindy.

Dalli materiál jazykového ptydepe stáhla k přepracování. Spíš si myslím, že přepracovaná je autorka a nejlépe by jí prospěl dlouhý odpočinek, nejlépe mimo Evropskou komisi.

Klidný předvánoční adventní čas v nelehké době.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

19:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu