Laudát (KAN): Maltě se někdo nepovedl

08.12.2021 8:36 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k absurdním návrhům maltské eurokomisařky Heleny Dalli

Laudát (KAN): Maltě se někdo nepovedl
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Chci, aby lidstvo kolonizovalo Mars, na Vánoce mně žádná nána sahat nebude, za vrchol gentlemanství považuji oslovení "dámy a pánové" a maltská Strana práce je spíš strana divných individuí.

Jestli někdo chce rozložit Evropskou unii, tak kam se hrabou její odpůrci v čele s Putinem a jeho poskoky napříč Evropou. Pokus o K.O. EU nejvíce poslední dobou předvedla Maltou do Evropské komise dosazená Helena Dalli. Tato komisařka "pro rovnost" zjevně nemá co na práci, a tak vymýšlí absurdity, které by ji měly nasměrovat spíš na psychiatrii, než do vlivné Evropské komise. Tenhle maltský zázrak došel totiž k závěru, že má z našeho slovníku vymizet slovo "Vánoce" a má se už toliko mluvit o "svátcích", nevhodné Dalli připadá i oslovení "dámy a pánové" a hrozné jí přijde sousloví "kolonizovat Mars". Když se materiál tohoto předvánočního přízraku provalil, první začali zuřit Italové. Tahle blbost byla moc i na jinak neobyčejně tolerantního papeže Františka. Dalli materiál stáhla k přepracování.

Na první pohled úsměvná hloupost jedné úřednice EU zase tak úsměvná není. I tyhle štouchy, zbytečné a hloupé, lidi otravují a mnohé děsí. A nevím, proč předsedkyně komise mlčí? Evropa a celá naše kultura stojí a padá s křesťanstvím. Na tom nic nemění statistická data, jak lidé opouštějí kostely, nic na tom nemění ani skandály katolické církve. Nechápu, že Helena Dalli po tomto mentálním flámu ještě v komisi sedí. Možná by na Maltě, a nejen tam, měli více číst, proč se nejbohatší a nejvyspělejší demokratické země staly tím, čím jsou, jak židovské a křesťanské náboženství nastavilo etické hodnoty nejen pro věřící, ale dramaticky i pro velkou část celého lidstva. Hybnou silou každé společnosti není bezbřehé zglajšaltování všech lidí, ale vzájemný respekt a tolerance jinakosti, originality každého. V opačném případě přichází "náboženství" komunismu, nebo nacismu. Právě totalitní režimy jsou proslulé tím, že chtějí všechny srovnat tak, aby nikdo nevyčuhoval. A ti, kdo se odmítají ohnout ve jménu chimér lotrů, ti trpí, nebo jsou i fyzicky zničeni.

Anketa

Chcete Víta Rakušana za prezidenta republiky?

1%
98%
hlasovalo: 29371 lidí

Vánoční zpěvy podle Dalli:
Po roce "svátky, svátky" přicházejí, zpívejme přátelé, po roce "svátky, svátky", přicházejí, šťastné a veselé!

Tak tohle asi NE!

A víte, o čem se ve světě včetně EU, a naši zemi nevyjímaje, téměř vůbec nemluví? O tom, že se v celosvětovém měřítku vede ze všech velkých náboženství nejdramatičtější globální válka proti křesťanství. Ale o tom až jindy.

Dalli materiál jazykového ptydepe stáhla k přepracování. Spíš si myslím, že přepracovaná je autorka a nejlépe by jí prospěl dlouhý odpočinek, nejlépe mimo Evropskou komisi.

Klidný předvánoční adventní čas v nelehké době.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.