Laudát (KAN): Paní Jágrová, děláte si z lidí srandu?

16.10.2020 14:33

Komentář na facebookovém profilu k výjimce ředitelky Hygienické stanice hlavního města Prahy pro slavnostní předávání řádů na Pražském hradě

Laudát (KAN): Paní Jágrová, děláte si z lidí srandu?
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Bývá takový uzus ve svobodných společnostech, že v době nějaké krize politici předvádějí solidaritu, pronášejí zklidňující projevy, které dávají lidem záchytné body a naději, chodí v holinkách, když jsou někde záplavy, kondolují při neštěstích. A hlavně, pokud je krize nějak svázána s omezeními, právě veřejní činitelé omezení vzorově dodržují. Ne tak u nás. Rozsah současné pandemie bude především určovat kázeň všech lidí. V pražských ulicích je však vidět velkou změnu oproti jaru. Tehdy vládla solidarita, podstatně větší kázeň, velká aktivita pomožme si sami. A dnes? Možná tak třetina z toho. Jak by ne. Čelní představitelé už tehdy dali jasně najevo, že jsou něco víc, než ostatní. Babiš opakovaně vyzýval občany, aby zůstali v Česku, ale sám se vypravil užívat si dovču k moři. Zeman s bandou pochlebníků v Lánech jednali a konzumovali bez roušky.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

A dneska se scénář opakuje. Denně Babiš vyzývá, škemrá, občas vyhrožuje. Zeman to dělá ještě neomaleněji a Prymula předvádí dojatou komedii v hlavním vysílacím čase. Jenže pánové, začněte s morálkou a dodržováním pravidel u sebe.

Situace je krizová, ale to nebrání Zemanovi, aby na tenčící se řady pochlebníků pověsil 28. října metály. Napomoc mu podle všeho vyrukovala ředitelka pražské hygieny Zdeňka Jágrová. Podle dikce odpovědi pro EuroZprávy zřejmě k hradní ceremonii vydala výjimku. Normálně by tam mohl oslovat s maximálně pěti dalšími. Na dotaz, zda by mohl někdo další pro nějakou akci dostat také výjimku, Jágrová sdělila, že by musel doložit, že je státní orgán atd. Takže jasná provokace. Připínání metálů snad není tak naléhavá činnost, aby nesnesla odkladu. To už je jako v Bělorusku, kde se letos slavil konec války, i když i Moskva oslavy odložila. I zato to tomu darebákovi v Minsku teď lidé dávají najevo, i když je to velmi bolí.

Příklady táhnou. Svým nezodpovědným a lokajským jednáním vůči Hradu paní Jágrová velmi podlamuje moráku naší společnosti. A žádné žvásty o bezpečném zajištění celé akce to nespraví. Příklady táhnou. Tak se nedivte, že jsme s pandemií na štíru. I díky Vašemu rozhodnutí.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky