Laudát (KAN): Po hlasování bylo ve Sněmovně několik okamžiků hrobové ticho

26.08.2022 10:48 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vyvolání nedůvěry vládě.

Laudát (KAN): Po hlasování bylo ve Sněmovně několik okamžiků hrobové ticho
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Absolutní bezohlednost k vlastní zemi: Je dobré mít pevné zásady, držet se svých ideí. Politika je o střetech a diskuzích. Ale jsou doby, kdy musí nastoupit vyšší zájem, než jen vaše svědomí a názory. Jak bezohledné vůči vlastní zemi je přemýšlení ve hnutí ANO 2011 bude líp, předvedl její poslanecký klub včera večer. Vyvolal hlasování o nedůvěře vládě. Je to legitimní nástroj, ale je dobré přemýšlet, kdy ho použiji. Je pár situací, kdy tím silně poškozujete pověst a zájmy vlastní země. Ta doba právě probíhá a je to naše předsednictví Evropské unie. Stejně bezohledně se zachovali  poslanci ČSSD a KSČM a tři kluci z ODS v roce 2009 a během předsednictví EU shodili vládu Mirka Topolánka. Na zkaženou pověst České republiky jsem tehdy narážel na parlamentních cestách ještě řadu roků poté, a zdaleka se to netýkalo jen členských zemí EU. Jsou věci, které se nedělají a jednou z nich je shazování vlády v době předsednictví EU. Politická scéna je pestrá skoro ve všech zemích EU a bezohledné boje mezi partajemi zuří i tam. Ale žádná země kromě Česka linii pádu své vlády nepřekročila.

Možná si řeknete, že půjde o ANO/SPD celodenní estrádu, s předem jasným výsledkem, neb vládní koalice má pohodlnou většinu. Jenže i ta estráda o nás ve světě říká více, než by nám mělo být příjemné. Vůbec nezpochybňuji důvod hlasování o nedůvěře vládě. Také se mně nelíbí, že Mlejnek sedí dál na své židli. Rakušan se svými nepovedenými kousky zcela nesmyslně zatěžuje vládní koalici v době násobných krizí. Vůbec nesoudím, zda reálně Mlejnek má, či nemá čisté svědomí. Ale na postu tak citlivém musí sedět člověk, jehož morální integrita je mimo jakékoli pochybnosti. Jinak je to špatně.

Ano, asi bude ve Sněmovně estráda. Jenže jeden nikdy neví. V roce 2009 visel nad Topolánkovou vládou Damoklův meč v podobě jediného hlasu. Ten hlas patřil poslanci ODS Schwippelovi. Ten k překvapení socialistů i komunistů nečekaně řekl NE, nebude dál vláda pokračovat. Po hlasování bylo ve Sněmovně několik okamžiků hrobové ticho. Potom se socani roztleskali. Rozpačití, pobledlí. Nebyli všichni tak hloupí, aby nevěděli, co vyvedli. Jejich hrátky naši zemi neskutečně poškodily. Přitom stačilo počkat měsíc a pár dní, kdy předsednictví končilo. Nepočkali, zahrávali si, svojí zemi namydlili schody. A nemyslete si, že zkažená pověst se konkrétně nepromítá do zájmů země, které mají zcela konkrétní dopady na vaše životy. Nikdy nebudeme Švýcarskem, dokud se tady budou tyhle sra**y odehrávat. Nebudou přicházet investoři s pokročilými technologiemi, nepustí nás jiné země do svých strategických výzkumů, budou váhat, co vám prodají za vojenské systémy atd, atd. A k tomuhle nastupuje alternativa - montovna. Slyšeli jste o ní už hodně, nebo ne?  Předvídatelnost a stabilita je sakra důležitou komoditou každé země, v dnes poblázněném světě stále vzácnější, o to více ceněná.

Smutnou realitou dneška je, že politiky ANO žene do tohoto bezohledného chování člověk, který sem přivandroval, který má zrovna co povídat o nezpochybnitelné minulosti a už příští měsíc stane před soudem za dotační podvod.

P.S. poslancům pětikoalice bych doporučil, pokud bude z řečniště pokřikovat Tomio Okamura, aby se ho opakovaně ptali, jak vážně to s tím Švýcarskem v Česku myslí.

Autor je předsedou Klubu angažovaných nestraníků.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.