Levice: Přepišme pravidla

06.08.2021 20:33

Strana Levice, která vznikla loni na jaře sloučením iniciativy Skutečná levice a Strany demokratického socialismu, kandiduje v letošních volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v krajích Jihomoravském, Olomouckém a v Praze.

Levice: Přepišme pravidla
Foto: levice.org
Popisek: Levice

Svou volební kampaň zaměří na systémové problémy, které je možné měnit jen tím, že přepíšeme pravidla hry. Levice pojala volební kampaň jako způsob, jak představit veřejnosti svůj program a svých 12 bodů, které změní Česko, a jak získat nové členy a sympatizanty.

Anketa

Co vy a Šlachtovo hnutí Přísaha?

hlasovalo: 27956 lidí

“Do voleb vysíláme 73 kandidátů z řad našich členů, ale i lidí mimo Levici, kteří se nás rozhodli podpořit svou kandidaturou. Na kandidátkách máme vysokoškolského profesora, chemika a předsedu odborového svazu, ale i kuchařku, prodavače, nebo třeba kameníka. Chceme být alternativou k existujícím levicovým parlamentním stranám a chceme oslovit zklamané voliče, kteří od nich odchází a nemají koho volit.” představuje kandidáty Vojtěch Roček, spolupředseda strany Levice.

„Kandidatura pro novou stranu, která vzniká zdola, je náročný úkol. Chceme naší kampaně využít zejména k posílení a propagaci strany. Vznikli jsme zdola, bez peněz oligarchů a s cílem obnovit levici jako hnutí. Proto od začátku říkáme, že volby jsou jen jednou z našich aktivit. Důležité jsou také kampaně, které mění situaci lidí tady a teď,“ říká Martin Švec, předseda Základní organizace Brno.

Spolupředsedkyně Levice Markéta Juřicová dodává: „Víme, že tyto volby nemohou znamenat úspěch z hlediska zvolení, ale jsou pro Levici přesto důležité jako nástroj našeho vlastního růstu: své zkušenosti z aktivismu převádíme do volebního klání a zároveň volební klání využíváme pro aktivismus.“

Stana Levice se ve své střednědobé strategii, jejíž součástí je i letošní kandidatura, inspiruje novými levicovými stranami v Evropě jako jsou slovinská Levica, Podemos ve Španělsku, Razem v Polsku či Možemo v Chorvatsku. „Všechny tyto strany dosáhly úspěchu jako spojení dlouhodobé aktivistické práce a parlamentního zastoupení. Přes jejich specifika je možné mnoho z jejich zkušeností využít i v českém prostředí. Proto vyzýváme všechny, které oslovuje program solidarity, ekologie a sociální spravedlnosti pro 21.století, aby se k nám přidali,“ uzavírá člen Celostátního výboru a lídr pražské kandidátky Jan Májíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…