Liška (SZ): Miloš Zeman dnes definitivně potvrdil, že je mimo

24.10.2013 16:58

Reakce Ondřeje Lišky na výrok Miloše Zemana o prolomení limitů těžby.

Liška (SZ): Miloš Zeman dnes definitivně potvrdil, že je mimo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

"Miloš Zeman dnes definitivně potvrdil, že je mimo. Na tiskové konferenci podpořil rozšiřování uhelných dolů za cenu pokračování devastace a vysídlování severních Čech, bourání měst a obcí. Po podpoře tabákového průmyslu jde o další Zemanův exces, který potvrzuje, že je především prezidentem různých lobbistických zájmů na úkor zdraví lidí. Podporu kouření a pálení uhlí snad může trumfnout už jen oslava nášlapných min. Navíc v době, kdy hrozí propuštění tisíců lidí v Paskově, jde o opravdu geniální nápad hodný socialistického prognostika. Zeman by si měl uvědomit, že století páry je už desítky let za námi," uvedl Ondřej Liška, předseda Strany zelených.

Vladimír Buřt, místostarosta Horního Jiřetína ze Strany zelených a zastupitel Ústeckého kraje za Hnutí PRO kraj uvedl: „Limity těžby pro nás znamenaly impuls k obnově města i krajiny. V uplynulých letech se obnovila řada dříve opuštěných domů, na byty předěláváme i bývalé továrny, protože zájem o přestěhování se do Jiřetína je enormní. Za posledních 15 let přibylo v našem městě na devadesát nových domů, s použitím evropských dotací nyní budujeme novou splaškovou kanalizaci a čistírnu odpadních vod. Musí se proto hledat jiné cesty než další těžba na úkor života v Horním Jiřetíně. Doly neřešíme, naše město předáme našim potomkům dobře spravované bez ohledu na plány ministerských úředníků."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …