Lukša (TOP 09): Ach, ta tráva

22.06.2015 12:05

Za našich mladých let v zimě padal sníh a nikoho to nepřekvapilo. Na jaře pršelo a rostla tráva, v létě bylo horko. Nic převratného a nového.

Lukša (TOP 09):  Ach, ta tráva
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Jenže dnes je problém skoro se vším. V zimě neočekávaně napadne sníh a na jaře začne růst tráva. U nás tento problém teď řeší Ostrava-Jih. Maminky si stěžují na alergie u dětí, v trávě najdeme i klíšťata, a tak řešíme něco, co kdysi bývalo samozřejmostí. Rady, že mají lidé vydržet, nebo odvézt děti, které se alergeny doslova dusí, k příbuzným, jsou tak trochu pro kočku. Dnešní babičky jsou totiž v produktivním věku a samy ještě pracují. Někteří odvážní tatínkové již začali trávu sekat sami. Otázka zní, kdo jim to zaplatí.

Snad jen malí kluci si z trávy udělali bunkry a tyto schovávačky si skutečně užívají. Klíšťata napadají nejen dospělé a děti, ale i naše psí mazlíčky. Obvod prý poseká do konce června. Mám na Ostravě-Jihu pár kamarádů a jejich stížnosti na přerostlou trávu jsou stále hlasitější. Jak to prý stíháme na Čeladné? Normálně. V zimě shrabujeme sníh, na jaře a v létě kosíme trávu. Jinak by mě naši občané patrně vynesli v zubech. Možná by to měl pochopit i starosta Ostravy-Jihu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…