Lukša (TOP 09): Dopisy nic neřeší

12.02.2016 16:52

Problémy kolem situace v OKD jsou pro náš kraj dlouhodobé. Ať už se jedná o situaci kolem těžební společnosti či kolem bytů.

Lukša (TOP 09): Dopisy nic neřeší
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Tento prodej do soukromých rukou již kritizovali mnozí. Nikomu z nich se zatím nepodařilo věc vyřešit. Nejistota nájemníků, jak noví vlastníci s byty, které původně také patřily OKD, naloží, nepřispívá ke klidu. Taktéž připravované hromadné propouštění horníků a dalších zaměstnanců OKD spojené s postupným útlumem těžby je pro náš kraj opravdu špatnou zprávou. Situace rodin, těch, kteří pravděpodobně přijdou o práci, bude mít obrovský vliv na už tak jejich těžkou situaci. Dopis, který v těchto dnech zaslal vládě hejtman Miroslav Novák, je opožděným probuzením tohoto vrcholového politika ČSSD. Bakalovo pojetí podnikání mělo a má jednoznačný směr. Hlavní je, když vydělá sám a to, co se děje kolem, jej nezajímá. A tak hejtman s premiérem Sobotkou ( oba z ČSSD ) mají poněkud neřešitelný problém. Vždyť díky Sobotkovo působení a za jeho velkého přispění došlo k prodeji OKD právě Bakalovi. Oba tedy mají přímo povinnost napravit své chyby. Hejtmanova dlouhodobá laxnost k této otázce, která se dala předpokládat, je alarmující. Experti by se měli začít zabývat celkovou budoucností Moravskoslezského kraje v rámci zaměstnanosti a na to vládní sociální demokracie poněkud zapomněla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.