Luzar (KSČM): Velké zadky v ANO 2011

26.09.2017 4:32

Není to tak dávno, co se agrofertská média plnila prohlášeními představitelů „nového“ myšlení v politice. Míním tím kolegy za ANO 2011 s jejich hrdými prohlášeními o tom, jak prosadí nový systém práce.

Luzar (KSČM): Velké zadky v ANO 2011
Foto: KSČM
Popisek: Leo Luzar, KSČM

Nejsme politici z tradičních politických stran, my jsme jiní a máme jiné představy o tom, jak by politika měla fungovat. A realita? Ne sice první, ale asi nejznámnější je dosud kauza poslance Oklešťka z Olomouckého kraje. Všichni si pamatujeme tu ostudu s nově zvoleným hejtmanem za ANO 2011. Z lékaře a výborného manažera Oto Košty na bilboardech se záhy stal hejtman holdující alkoholu a neschopný komunikace s okolím, jak zdůrazňovali jeho spolustraníci v odůvodnění jeho odvolání. A tak jej postupně vyšachovali z hejtmanství a na jeho místo nastoupil poslanec Okleštěk. Všichni očekávali jeho rezignaci na funkci poslance, aby se mohl  plně věnovat hejtmanství a napravit reputaci hnutí tím, že bude na 100% pracovat pro Olomoucký kraj. Nestalo se tak. Nevím zda se mu tak zalíbil titul hejtmana nebo servis poskytovaný hejtmanovi oproti tomu plynoucímu z funkce poslance, či ho ohromily platové podmínky, které jsou na hejtmanství výrazně lepší a nebo možná i obojí. Prostě sedí na dvou židlích dosud. Tento trend nové politiky hnutí ANO 2011 se ukazuje jako silně nakažlivý. V nadcházejících  parlamentních volbách se dozvídáme, že úspěšná hejtmanka Středočeského kraje, krásná Jaruška Jermanová, kandiduje jako lídryně do poslanecké sněmovny. A také hejtman Moravskoslezskeho kraje, známý to bývalý rektor Vysoké školy báňské technické univerzity se rozhodl, že politická kariéra hejtmana je málo pro jeho představy o možnosti ovlivňovat politiku, a proto se s nadšením vtrhnul jako ten nejlepší babišovec v kraji do dalších voleb, nyní jako leader kandidátky do poslanecké sněmovny. Tento trend v ANO 2011, který ukazuje na problémy uvnitř hnutí, degraduje funkci hejtmana i poslance, protože den nemá 32 hodin a pracovat na 200 % v rekordu rubání už není odměňováno titulem hrdina socialistické práce. 

Ukazuje se, že sliby dané voličům před krajskými volbami, tučně zvýrazněné na bilboardech s andělskou tváři pana Babiše, jsou jen marketingovým trikem pod heslem MAKÁME. A jak se pan hejtman Vondrák veřejně vyjádřil, chystá se vážně sedět na dvou židlích. Tato nová móda hnutí ANO 2011 je klidně schopna deformovat ne jenom charaktery, ale i doposud sportovní postavy jejich aktérů. Pro vidinu politické moci jsou ochotni podstoupit i plastickou operaci zadku tak, aby mohli zasednout na dvě židle najednou.

Převzato z profilu.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.