MŠMT: Je třeba seznamovat veřejnost s přínosy dobrovolnictví

14.06.2014 18:15

Na ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy se 12. června konalo jednání Komory mládeže, meziresortního poradního orgánu ministra školství, mládeže a tělovýchovy pro oblast dětí a mládeže. Jejími členy jsou zástupci resortů, samospráv i organizací a institucí pracujících s dětmi a mládeží. Jednání předsedal náměstek ministra pro podporu sportu a mládeže JUDr. Petr Hulinský, Ph.D., který vyzdvihl důležitost spolupráce v oblasti mládeže.

MŠMT: Je třeba seznamovat veřejnost s přínosy dobrovolnictví
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná učebna

Komora mládeže sehrála významnou roli během práce na nové Koncepci podpory mládeže na období 2014 – 2020, kterou schválila vláda ČR 12. května tohoto roku a která se stala významným milníkem pro politiku mládeže v České republice.

Komora mládeže mimo jiné projednala problematiku dobrovolnictví, což je jedno ze třinácti témat Koncepce podpory mládeže. V současné době připravuje ministerstvo vnitra nový zákon o dobrovolnictví. Členové Komory mládeže se shodli na velkém přínosu dobrovolnictví pro společnost i pro dobrovolníka samotného. Bohužel veřejnost není s těmito přínosy ještě dostatečně seznámena. V rámci hodnocení osobních přínosů pro dobrovolníka sice již existují nástroje uznávání neformálního vzdělávání, jejichž používání je ale nyní třeba v různých oblastech ještě rozšířit.

V diskuze o implementaci Strategie 2020 a o prioritách dotačních programů pro oblast práce s dětmi a mládeží bude Komora mládeže pokračovat na svém dalším zasedání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo školství

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…