MZV: Prohlášení k prezidentským volbám na Ukrajině

27.05.2014 8:15

Česká republika oceňuje průběh i výsledek ukrajinských prezidentských voleb a je připravena podporovat nového prezidenta v uskutečňování nutných reforem.

MZV: Prohlášení k prezidentským volbám na Ukrajině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Česká republika se ztotožňuje s předběžnou zprávou volební pozorovatelské mise Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě a vítá vysokou účast voličů, kteří v nedělních volbách měli možnost svobodně vyjádřit svoji vůli a zvolili nového prezidenta země. Stejně jako mise OBSE oceňujeme odhodlání ukrajinských úřadů uspořádat řádné volby, jež převážně splňovaly mezinárodní závazky země a respektovaly základní svobody, a to i přes špatnou bezpečnostní situaci ve dvou východních oblastech země, pokusy zhatit volební proces, násilné provokace a trvající okupaci Krymu Ruskou federací.

Česká republika věří, že se novému prezidentovi brzy podaří obnovit pořádek a bezpečnost v zemi a realizovat tolik potřebné politické a hospodářské reformy včetně posílení samosprávy a role občanské společnosti. Vždy jsme podporovali a budeme podporovat územní celistvost Ukrajiny a její demokratickou transformaci, a to jak v rámci bilaterálních projektů, tak i v Evropské unii.

Pozorovatelské mise OBSE se zúčastnilo celkem 38 občanů ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Ministerstvo zahraničních věcí

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

23:07 Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nástupu do funkce ministra pro vědu, vývoj a inovac…