Macků (KDU-ČSL): Chceme Kameny zmizelých za všechny dačické židovské oběti

04.07.2021 10:23

Ve středu 16. června byla na jednání Rady města Dačice udělena záštita starosty města nad instalací čtyř kusů Kamenů zmizelých na památku dačických obětí holocaustu.

Macků (KDU-ČSL): Chceme Kameny zmizelých za všechny dačické židovské oběti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Kameny zmizelých jsou dlažební kostky nejčastěji o rozměru 15x15x15 cm s mosazným povrchem, umisťované do chodníku před domy, kde žily oběti nacistické totality.

Projekt Kamenů zmizelých vznikl v Německu v roce 1992 a brzy se přenesl do všech evropských zemí. V současné době je v desítkách měst a obcí České republiky položeno už několik stovek těchto Kamenů, které připomínají židovské obyvatele – oběti holocaustu“ přiblížil celý projekt starosta Karel Macků.

„Slavnostní odhalení prvních čtyř Kamenů proběhne 17. září 2021. Postupně bychom chtěli navázat a pokračovat v umisťování Kamenů zmizelých všem dačickým židovským obětem. Myslím, že jde o krásnou myšlenku, jak poměrně jednoduchým způsobem, sdělit velmi důležité poselství“ uzavřel Macků.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

14:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v ústředně CIA.