Mánek (ANO): Nádoby na použité injekce budou v Jablonci dvě

06.10.2020 18:20

V Jablonci nad Nisou se objeví dva tzv. fixpointy, což jsou kovové nádoby k bezpečné likvidaci použitého injekčního materiálu.

Mánek (ANO): Nádoby na použité injekce budou v Jablonci dvě
Foto: Magistrát města Jablonec nad Nisou
Popisek: David Mánek

Umístěné budou na vybraná místa s vysokou koncentrací pohybu uživatelů OPL (omamných a psychotropních látek). Těmi jsou Tyršovy sady a autobusové nádraží.

„V Jablonci nad Nisou byly ve spolupráci s Mostem k naději a městskou policií vytipovány tři lokality pro umístění těchto nádob - Tyršovy sady, sídliště Na Vršku a oblast autobusového nádraží. Umístěné nakonec budou ve dvou z nich, sídliště Na Vršku z nich bylo vyjmuté,“ konstatuje náměstek primátora pro oblast sociální David Mánek.  

Most k naději bude v rámci terénního programu fixpointy kontrolovat a použitý materiál vyvážet. Terénní pracovníci organizace se ve městě pohybují třikrát týdně. 

Most k naději, z. s., je poskytovatelem sociálních služeb pro osoby závislé na návykových látkách (terénní programy, K-centrum). Služba je zařazena v základní síti sociálních služeb ORP Jablonec nad Nisou a projekt fixpointů je v souladu s Plánem protidrogové politiky Libereckého kraje na období 2019-2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…