Marková (KDU-ČSL): Dačice podpoří mobilní hospicovou péči

17.05.2022 11:30

Dačice poskytnou dotaci 80 tisíc korun společnosti Sdílení o.p.s., Telč na zajištění mobilní hospicové péče.

Marková (KDU-ČSL): Dačice podpoří mobilní hospicovou péči
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

Dle bližších informací místostarostky Kateřiny Markové byla tato nezisková organizace založena v roce 2007 se záměrem umožnit nevyléčitelně nemocným a umírajícím lidem důstojný závěr života v domácím prostředí v kruhu svých blízkých. 

Anketa

Souhlasíte s trvalým umístěním vojsk jiných členských států NATO na území ČR?

4%
95%
hlasovalo: 47751 lidí
Telčská organizace začala poskytovat mobilní hospicovou péči v roce 2010. Vzhledem k tomu, že Sdílení o.p.s. poskytuje zejména terénní činnosti, je možné obsloužit klienty do vzdálenosti 20 km od Telče. Díky tomu mohou služby využívat i obyvatelé Dačic a okolí.

„Nevyléčitelně nemocným pacientům služba umožňuje strávit závěr života v domácím prostředí mezi svými blízkými, kteří o ně pečují. Pečujícím osobám poskytuje nezbytnou podporu a potřebné vybavení. Multidisciplinární tým mobilní hospicové péče je složen z odborníků, kteří zajišťují komplexní péči o pacienta a jeho pečující osoby (lékaři, odborné zdravotní sestry, sociální pracovníci, psycholog nebo psychoterapeut, pracovníci v sociálních službách, duchovní). Mobilní hospicová péče je dostupná nepřetržitě, umírající pacient i jeho pečující osoby se tak mohou na pracovníky služby obrátit kdykoliv, kdy se vyskytne nečekaná komplikace. Klientům je tak služba hrazena ze zdravotního pojištění,“ přiblížila dále místostarostka.

Na závěr místostarostka sdělila, že podpoření mobilní hospicové péče ze strany územních samospráv je vyjádřením podpory místním občanům, kteří se ocitnou v takto nelehké situaci, ať již jako pacient nebo pečující rodina.

O poskytnutí dotace bylo rozhodnuto na posledním zasedání zastupitelstva města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.