Masare (Zelení): Praha by měla být hlavní baštou alternativy k babišovské politice

25.12.2020 11:27

Pražští Zelení si zvolili nové vedení. Pozici pražského spolupředsedy obhájil Vít Masare, spolupředsedkyní se stala grafička a redaktorka Jana Jebavá, která zároveň vede i Zelené na Praze 7.

Masare (Zelení): Praha by měla být hlavní baštou alternativy k babišovské politice
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

“Bydlím v Holešovicích, které se v posledních letech mění před očima. Rozvoj naší čtvrti je velká příležitost a taky výzva, aby si udržela svůj pestrý charakter. Jako Zelení věříme v zapojování místních a aktivní politiku, která dělá z měst místa k dobrému životu,” říká Jebavá.

Anketa

Která z mrtvých osobností Vám nejvíce schází?

hlasovalo: 37661 lidí

“Praha by měla být hlavní baštou alternativy k babišovské politice, v tomhle chceme s aktuálním vedením Prahy spolupracovat. Zároveň ve vedení Prahy chybí jasný důraz na ekologickou a klimatickou politiku. V současnosti navíc hrozí, že útlum ekonomiky dopadne na ty nejslabší a Zelení by měli být silou, která se jich zastane,” dodává k volbě Masare.

Jana Jebavá se na Praze 7 věnuje například územnímu rozvoji. Upozorňuje na nedostatečnou participaci při revitalizaci Holešovické tržnice a kritizuje plán na obrovské nákupní centrum v nové čtvrti Bubny-Zátory. Zasedá také v redakční radě místních novin Hobulet a v komisi pro životní prostředí.

Vít Masare se v průběhu svého uběhlého dvouletého mandátu věnoval mimo jiné iniciativě 55 miliard pro budoucnost, která upozorňuje na nelogické rozšiřování Letiště Václava Havla, a je iniciátorem kampaně bezuhli.cz nebo petice Pusťte kanál Dunaj-Odra-Labe k vodě, požadující prostředky na kanál přesměrovat do obnovy krajiny a zvyšování odolnosti vůči suchu.

Pětičlennou radu krajské organizace dále doplní dosavadní spolupředsedkyně Barbora Truksová z Prahy 6, zastupitel v Praze 3 Matěj Michalk Žaloudek a Petr Kutílek, zastupitel v Praze 4.

Zelení na volební konferenci volili online hlasovacím systémem Belenios, který zároveň přeložili do češtiny. Volební online nástroj tak otestovali pro celorepublikový sjezd. Ten se bude konat také online, a to 30. ledna 2021. Zelení zde pravděpodobně rozhodnou o postupu pro volby do poslanecké sněmovny 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…