Mašek (ANO): Místo řečí by to chtělo řešit strategické záležitosti

13.04.2023 15:14 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě francouzského prezidenta Macrona a předsedkyně Evropské komise von der Leyenové v Číně

Mašek (ANO): Místo řečí by to chtělo řešit strategické záležitosti
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

Návštěva Číny a dva představitelé EU (účastníci zájezdu). Prezident Francie Emmanuel Macron a šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová. Neschopná ministryně obrany, která se do čela EK dostala výhradně politickým handlem, nikoliv prokázanými reálnými schopnostmi a předpoklady, bohužel. Jednu takovou političku u nás také máme ve vedení Poslanecké sněmovny.

Prezident Macron tam byl jako hlava státu, Leyenová tam byla jako úředník. No a protože jí brali jako významného úředníka, tak jí byl přivítat dokonce čínský ministr ekologie. A vybrali ministra blízkého k tématu, které ona ze svého úřadu v EU neustále prosazuje, a to bez ohledu na důsledky, které to EU přináší.

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30018 lidí

Zatímco Macrona hned po příletu pozdravil na červeném koberci ministr zahraničí Čchin Kang a účastnil se slavnostní vojenské přehlídky s dělovými salvami na náměstí Nebeského klidu, úřednici Von der Leyenovou u východu pro běžné cestující uvítal již zmíněný čínský ministr ekologie.

Zatímco Macron byl hostem na státní recepci, Ursula von der Leyenová měla tiskovou konferenci v sídle delegace EU v Pekingu.

Zatímco Macron usiluje o prohloubení vztahů s Pekingem a výsledkem jeho cesty je podpis více než dvaceti obchodních kontraktů včetně dohody o zdvojnásobení produkční kapacity výrobce letadel Airbus v asijské zemi, von der Leyenová chce snížit „nezdravou závislost na Číně“.

Tak tohle je výsledek práce unijní diplomacie a stav její prestiže? Stejní umělci, jako Lipavský, Pekarová, Vystrčil… s Ursulou von der Layenovou v čele. Zatímco Macron se stará, aby jeho země prosperovala, Ursula von der Leyenová svým přístupem obyvatelům EU škodí.

Místo řečí by to chtělo řešit strategické záležitosti jako léky, čipy atd… Začít zlepšovat vztahy EU s Čínou. Tím bych jistě začal...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

10:14 Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k antikampani koalice SPOLU.