Matějka (SPOZ): Společnost s rozdílnými názory je zdravá

19.02.2019 13:31

Evropská komise je exekutivní orgán EU a vytváří stále větší a neprostupnější síť byrokracie. Komisaře však nikdo ve volbách nevolil, jmenují je národní vlády.

Matějka (SPOZ): Společnost s rozdílnými názory je zdravá
Foto: SPOZ
Popisek: Logo Strany práv občanů - Zemanovců

Řada z nás hlasovala v roce 2004 pro vstup do EU, ale stává se nyní euroskeptiky. Řekli jsme ano programu EU - t.j spolupráce suverénních národní států v obchodu, volném pohybu lidí a kapitálu. Mezitím vznikl moloch se semeništěm zhoubné idee liberální demokracie, který nás již požírá a ve které menšiny, „gendry“ a byrokraté vládnou! Integrace v rozmanitosti -  to je původní heslo vzniku EU!  Dnes je tu snaha o uniformitu!! Tato atmosféra plíživého vlivu byrokratů „Bruselu“ na úkor volených zástupců je znát i u nás na ministerstvech a krajích. Ale my máme parlamentní demokracii, kde vládne většina, nikoli menšiny. Máme prvek přímé demokracie (volba prezidenta). Je třeba zastavit zhoubně prorůstající myšlenku vlády byrokracie. Vládnou zvolení zástupci lidu, ti jediní mají mandát lidí z voleb. Byrokracie žádný mandát z voleb ať v Bruselu, na ministerstvech ani na krajích nemá. Ta vytváří „lejstro pro lejstro“, nařízení pro nařízení, složitost pro složitost, aby odůvodnila své opodstatnění a práci. Jejím programem je nepřehlednost a víceznačnost. Už i u nás na kraji jsou některá usnesení psána nejednoznačně, že nikdo ani veřejnost bez otevření desítek příloh neví co je jejich smyslem. To odmítněme!  Važme si politiků i s odlišným programovým názorem (to je legitimní). Bojujme za vládu politiků, ne úředníků. Važme si těch, kteří bojují proti vládě byrokracie, stávající umí řídit a nechtějí ji přebujelou.

I v Evropě se odehraje rozhodující bitva na půdorysu, zda bude je hybnou silou Evropy  Rada s volenými premiéry či prezidenty suverénních zemí nebo byrokraté včele s Junkrem Evropské komise.

Miroslav Matějka, krajský zastupitel a krajský předseda SPOZ Královehradeckého kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…