Matějka (Svobodní): Švýcaři v referendu odmítli garantovaný příjem. Bravo

06.06.2016 12:24

Švýcaři hlasovali v referendu, zda jako první na světě zavedou garantovaný státní příjem pro všechny občany. Bez ohledu na to, zda příjemce pracuje, anebo je nezaměstnaný, měl činit v přepočtu asi 61.000,- Kč měsíčně.

Matějka (Svobodní): Švýcaři v referendu odmítli garantovaný příjem. Bravo
Foto: facebook
Popisek: František Matějka

„Kamkoli se po Evropě podívám, vidím socialismus. Základem politiky současných vlád je obírat jedny o jejich peníze a dávat je druhým. Říkají tomu sociální smír. Ve skutečnosti si jen zajišťují dostatek hlasů ve volbách. Švýcarsko patří mezi nejbohatší státy na světě a mohlo si garantovaný příjem pro všechny dovolit. Přesto občané v referendu tento sen novodobých marxistů jasně zavrhli a nepřetrhli vazbu mezi prací a penězi. Je skvělé při pohledu na politiku naší vlády vidět na starém kontinentu takový závan zdravého rozumu,“ říká k výsledku referenda místopředseda Svobodných František Matějka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…