Maxová (ANO): ČSSD používá veřejné peníze i krajský rozpočet k vlastnímu politickému PR

15.04.2017 14:38

Současná aféra týkající se nejasných majetkových poměrů bývalého hejtmana Jihočeské kraje Jiřího Zimoly a předsedy představenstva holdingu Jihočeské nemocnice Martina Bláhy je daleko závažnější, než se původně zdálo.

Maxová (ANO): ČSSD používá veřejné peníze i krajský rozpočet k vlastnímu politickému PR
Foto: Archiv
Popisek: Radka Maxová

ČSSD v Jihočeském kraji používá krajské peníze pro vlastní politické PR a část pěněž určených na zdravotnictví dokonce zneužila i na předvolební kampaň před krajskými volbami.

“Jiří Zimola sice rezignoval na funkci hejtmana Jihočeského kraje, jeho kauza tím ale spíš začíná, než končí. Máme dnes totiž další důkazy, že ČSSD používá veřejné peníze i krajský rozpočet k vlastnímu politickému PR a na předvolební kampaň," říká poslankyně hnutí ANO a předsedkyně Jihočeské organizace Radka Maxová.

Dokazuje to například i výběr médií, která informovala o kauze chalup na Lipně očividně ve prospěch hejtmana Zimoly i Martina Bláhy. Mezi ně patří regionální JTV nebo server Budějovická drbna. Za ním stojí Libor Matoušek, který současně vlastni mediální a PR agenturu Trima. Ta má smlouvu na PR služby za 1,3 milionu korun ročně s nemocnicí ČB a za 605 000 korun zajišťuje PR i Jihočeským nemocnicím. Obyvatelé Jihočeského kraje tak platí PR hejtmanovi Zimolovi a jeho kamarádům ze svého zdravotního pojištění. Zimolova chobotnice se ale týká i firmy Správa a údržba silnic. I ta si u agentury Trima objednala PR služby za 97 000 korun a u JTV dokonce za 118 000 korun. Navíc se tak stalo i v září 2016, tedy těsně před krajskými vobami. "Kauza hejtmana Zimoly ukazuje, že ČSSD má v Jihočeském kraji mnohem víc a mnohem závažnějších problémů než jen chalupy na Lipně. Ty ale nevyřeší rezignace jednoho politika. Ta má totiž vše jen zakrýt, aby se lidé nedozvěděli víc. Vypadá to, že ČSSD v našem kraji používala veřejné prostředky na financování předvolební kampaně," dodává Maxová.

Zároveň existuje podezření, že do notebooku člena představenstva holdingu Jihočeské nemocnice a. s., který je nominantem hnutí ANO, byl nainstalován program, který monitoroval korespondenci a aktivity na jeho počítači. Oblastní předseda táborské organizace proto podal trestní oznámení na neznámého pachatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.