Med (ODS): Za dvacet let bylo v Pelhřimově vysazeno tisíc stromů

23.10.2021 19:37

Dvacetiletá tradice sázení stromků pro malé občánky umožnila výsadbu tisícovky stromků

Med (ODS): Za dvacet let bylo v Pelhřimově vysazeno tisíc stromů
Foto: ODS
Popisek: ODS

V části průmyslové zóny v ulici Kouřimského byl ve středu 20. října založen nový borovicový háj, který patří malým občánkům města Pelhřimov. 

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47019 lidí
Borovice lesní a javory tu totiž právě v tento den zasadili svým potomkům rodiče dětí, narozených v uplynulém roce. Stalo se tak během oslavy Dne stromů a dřeva, která má v Pelhřimově již dvacetiletou tradici. Letos bylo do této akce přihlášeno padesát čtyři dětí – dvacet sedm dívek a dvacet dva chlapců.

V úvodu přivítal rodiče, děti a jejich rodinné příslušníky, kterých se v krásném, téměř letním počasí sešel opravdu velký počet, starosta města Ladislav Med. „Za těch dvacet let bylo v Pelhřimově vysazeno tisíc stromů. Tato akce je velice důležitá pro životní prostředí a zároveň je to krásný zážitek na celý život pro nás všechny. Myslím si, že to bude mít zajisté pozitivní vliv i na výchovu dětí k laskavému vnímání přírody. Přeji vám ať se daří nejen vaší ratolesti, ale i stromečku, který jste si zde mohli vysadit,“ řekl mimo jiné starosta.

Pak už se rodiče společně se svými dětmi pustili do samotného sázení připravených stromků. Přitom obdrželi od starosty Ladislava Meda a místostarostů Josefa Kocha a Zdeňka Jaroše pamětní listy, cedulku na stromek se jménem svého dítěte a malé dárky. Vše probíhalo v příjemné atmosféře a s úsměvy na tvářích. Sázení stromků si nadmíru užívali dospělí i děti a také vedení města, jelikož si spolu zasadili jeden strom.

Sázení stromků pro nové občánky tradičně organizuje Město Pelhřimov a odbor životního prostředí městského úřadu, náklady na výsadbu i zakoupení stromů hradí Město Pelhřimov. Poděkování patří Zdravému městu Pelhřimov, Technickým službám města Pelhřimova za přípravu výsadby a také SPŠ a SOU Pelhřimov, která zhotovila pro účastníky sázení cedulky na stromek se jmény dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …