Ministr Arenberger: Musíme i nadále dbát na podporu zdravotních sester a ošetřovatelů

14.05.2021 12:45

Ministerstvo zdravotnictví schválilo novou Koncepci ošetřovatelství. Nový dokument nahrazuje ten původní z roku 2004 a vyjde v nejbližším čísle věstníku ministerstva.

Ministr Arenberger: Musíme i nadále dbát na podporu zdravotních sester a ošetřovatelů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr zdravotnictví Petr Arenberger

Cílem koncepce je popsat současný stav českého ošetřovatelství, nastínit jeho vývoj v následujících letech a prostřednictvím jednotlivých strategických cílů navrhnout postupy směřující k poskytování efektivní ošetřovatelské péče a posílení postavení sester ve společnosti.

„Pandemie onemocnění covid-19 jasně ukázala, jak důležitou roli zdravotní sestry a ošetřovatelé ve zdravotním systému mají. Bez jejich nasazení a profesionálního přístupu by byla taková zkouška českého zdravotnictví nezvládnutelná. Musíme proto i nadále dbát na podporu zdravotních sester a ošetřovatelů a stále zlepšovat jejich společenské postavení,“ vysvětluje přínos zdravotníků a ošetřovatelů ministr zdravotnictví Petr Arenberger.

Globální zaměření koncepce cílí především na vzdělávání a praxi založenou na vzájemné spolupráci, bezpečnou úroveň personálního obsazení a kvalitu ošetřovatelské péče a na posílení postavení sester.

Koncepce ošetřovatelství je výsledkem spolupráce Ministerstva zdravotnictví České republiky se všemi klíčovými zainteresovanými stranami.

K nahlédnutí je koncepce ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…