Ministr Babiš: Myslel jsem, že před Vánoci bude klid a nebudou ty neuvěřitelné dezinformace

22.12.2014 13:16

Projev na 23. schůzi Poslanecké sněmovny dne 22. 12. 2014

Ministr Babiš: Myslel jsem, že před Vánoci bude klid a nebudou ty neuvěřitelné dezinformace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Děkuji, paní předsedající. Já jsem si myslel, že před Vánoci bude klid a že nebudu tady poslouchat tyhle neuvěřitelné dezinformace. Reverse charge - zopakuji fakta podle Evropské unie, rok 2012 177 mld. euro nezaplacené DPH. Já jsem ten seminář zorganizoval. Na ten seminář přišel ministr financí Německa, Rakouska, Polska, Maďarska, Slovenska, Chorvatska a taky jsem o tom vyprávěl premiérovi Francie a prezidentovi Polska v posledních týdnech.

Takže v Čechách je to 22 %, 3,2 mld. euro je potenciál, každý rok 108 mld. V pátek zatkli jednu partu na reverse charge, o 330 mil. nás okradli. Takže pokud tomu nechce někdo rozumět, tak tomu nerozumí. A my od Evropské unie chceme, aby nám dala volnost o tom rozhodovat. Dneska jsou tady podvody na marketingové služby, víno, pivo a minerální oleje. A my musíme požádat Evropskou unii a zdůvodnit to a to potrvá rok. Místo toho, abychom rozhodli a rychle, protože tohle je organizovaný zločin. Nevím, proč tam pan Stanjura mluví o 1. lednu, když to není pravda.

Ten reverse charge, o kterém vy mluvíte, o těch tabletech atd., bude platit od 1. dubna, takže je na to čas. Není pravda, že zavádíme registrační pokladny, je to lež! Takže je zajímavé, že všechny tyhle projekty podporuji. Hospodářská komora, Asociace malých a středních podniků a živnostníků, pan Havlíček, pan Danda, to je jiná asociace živnostníků. A taky všichni poctiví podnikatelé se k tomu staví pozitivně. A taky jsem byl příjemně překvapen, že výzkum mezi firmami, 38 % firem to vítá. Takže skutečně nevím, od 1. ledna není pravda, že by se něco měnilo. Nemění se nic. A ta fikce, kterou tady pan Kalousek zavedl, (Upozornění předsedající na čas.) že zvyšujeme daně, tak to je stejné jako kdybych já navrhoval zákon s účinností od 1. 1. 2018, že daně budou nula. To je stejná lež.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…