Ministr Hamáček: Pošta musí hledat úspory jinde než v uzavírání venkovských pracovišť

02.08.2018 13:02

Olomoucká radnice byla ve středu 1. srpna odpoledne místem setkání ministra vnitra Jana Hamáčka s představiteli samosprávy Olomouce a dalších obcí z Olomoucka. Na půdě radnice jej přivítal primátor Olomouce Antonín Staněk.

Ministr Hamáček: Pošta musí hledat úspory jinde než v uzavírání venkovských pracovišť
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček

Ministr Jan Hamáček starostům nejprve stručně představil situaci ve svém resortu, mimo jiné například v oblasti Policie ČR, České pošty či hasičských sborů, a nastínil záměry na změny ve veřejné správě. Starostové s ním pak diskutovali o věcech, které nejvíce ztěžují všední život a chod obcí.

Pokud jde o policii, ministr vnitra konstatoval, že v Olomouckém kraji je personální stav této složky téměř na sto procentech. „O dílčích problémech či nějakých kritických lokalitách, kde by bylo potřeba posílit, jsem připraven diskutovat,“ dodal ministr Hamáček. Pro starosty byla důležitá ujištění, že se nebude pokračovat v rušení matrik ani poboček České pošty. „Ty úspory, které by pošta získala uzavíráním malých venkovských poboček, jsou bezvýznamné ve srovnání s tím, jak důležitým faktorem jsou tyto pobočky pro dotyčné venkovské obce,“ řekl Jan Hamáček s tím, že pošta musí hledat úspory jinde než v uzavírání venkovských pracovišť.

Starostové se pozastavovali nad tím, jak velkou zátěž pro obce znamená výkon přenesené státní správy, jak náročné je reagovat na všechny, často zcela zbytečné požadavky, které se z ministerstev do samospráv valí, a kritizovali také nepříjemnosti, spojené s platností GDPR, tedy pravidel o ochraně osobních dat. Na setkání zazněl i názor, že přenášení dalších úkolů státu na bedra obecních samospráv může negativně ovlivnit fungování obecní samosprávy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…