Ministr Havlíček: Česká hlava ocení dva projekty, které výrazně pomohly v boji s koronavirem

28.11.2020 18:02

Nejvyšší ocenění, jaké mohou vědci v České republice získat. V neděli 29. listopadu 2020 se ve dvoraně Národního muzea uskuteční slavnostní vyhlášení 19. ročníku soutěže pro nejlepší české vědce Česká hlava. Nově budou rovněž udělena dvě speciální ocenění pro vědce, kteří výrazně pomohli v boji s pandemií nemoci COVID – 19.

Ministr Havlíček: Česká hlava ocení dva projekty, které výrazně pomohly v boji s koronavirem
Foto: Screen TV Prima
Popisek: Karel Havlíček v pořadu Partie

„Už na jaře během první vlny pandemie Češi ukázali, že se umí spojit. Přišli s projekty a řešeními, kterými dokazují, že jsme zemí pro budoucnost. Jsem velmi rád, že v rámci soutěže Česká hlava můžeme ocenit také dva projekty, které výrazně pomohly v boji s koronavirem,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a dodává: „MPO dlouhodobě podporuje výzkumné projekty, kde podniky spolupracují s výzkumnými organizacemi, aktuálně také podporujeme v programu The Country for the Future transfer výsledků VaV do podnikové praxe.“

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí

Česká hlava společně s Úřadem vlády ČR a Ministerstvem průmyslu a obchodu udělí ceny za nejlepší vědecké projekty letošního roku pěti laureátům. Jde o nejvyšší ocenění, které může vědec v České republice získat.

Ceny jsou udělovány v těchto kategoriích:

  • Národní cena vlády Česká hlava Cena Invence za nejvýznamnější vědecký projekt
  • Cena Industrie
  • Cena skupiny ČEZ Doctorandus za nejlepší práci mladého vědce v oblasti technických věd
  • Cena Česká hlava společnosti Veolie pro mladého vědce v oblasti přírodních věd

„Dění kolem boje s pandemií COVID – 19 ukazuje naléhavost rozvoje transferu inovací. I proto musíme efektivně pracovat s vizemi Inovační strategie České republiky pro roky 2019 až 2030 a pružně reagovat na potřeby a požadavky vědeckých a výzkumných organizací. Pevně věříme, že v budoucnu se dokážeme mobilizovat zase o něco lépe a chytřeji,“ říká koordinátor Inovační strategie ČR Robin Čumpelík.

Letošní 19. ročník ještě víc než dřív poukáže na fakt, že je třeba s Českou republikou počítat. Je plná šikovných lidí, kteří se umí spojit, když je třeba a originální myšlenky s pomocí moderních technologií rychle převést do praxe. Vyhlášení výsledků České hlavy v neděli 29. listopadu 2020 od 21.30 hodin bude v přímém přenosu vysílat ČT2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.