Ministr Jurečka: Domovy SeneCura splňují nejvyšší standardy ve všech oblastech

08.05.2022 10:23

Ministr práce a sociálních věcí navštívil v Humpolci první PPP projekt sociální péče v ČR

Ministr Jurečka: Domovy SeneCura splňují nejvyšší standardy ve všech oblastech
Foto: Hana Brožková
Popisek: Marian Jurečka

SeneCura SeniorCentrum Humpolec dnes dopoledne navštívil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.  V průběhu návštěvy se setkal se zaměstnanci a klienty domova a také s vedením skupiny SeneCura. 

Anketa

Je sněmovní opozice (ANO a SPD) dostatečně důrazná v boji s vládou?

hlasovalo: 36799 lidí

Marian Jurečka si prohlédl interiéry SeniorCentra Humpolec, které bylo otevřeno v únoru letošního roku. Jedná se o první PPP projekt v oblasti sociální péče v České republice, který vznikl díky partnerství veřejného a soukromého sektoru - Kraje Vysočina a skupiny SeneCura.

„Oblast péče o seniory je jednou z priorit našeho resortu. Proto je pro mě velice důležité osobně vidět, v jakých podmínkách se o naše občany ve stáří staráme, a především sledovat neustálý vývoj v kvalitě prostředí a poskytovaných služeb. Mohu zcela zodpovědně říci, že domovy SeneCura splňují nejvyšší standardy jak v prostředí, tak v šíři služeb a volnočasových aktivit,” říká Marian Jurečka.

V rámci jednání s Ditou Chrastilovou, jednatelkou a finanční ředitelkou CEE regionu skupiny SeneCura, ministr Jurečka rozebral aktuální situaci v České republice v oblasti sociálních služeb a největší výzvy, které toto odvětví ze strany státu přináší, ať už administrativní či legislativní. „Naše skupina má aktuálně v České republice v provozu 17 domovů pro seniory a domovů pro péči o klienty s demencí. Je pro nás klíčové, abychom nejen udrželi již vysokou stávající kvalitu služeb, ale nadále ji zvyšovali a zajistili možnost pro aktivní stáří a to, aby každý mohl stárnout důstojně,” říká Dita Chrastilová. 

SeneCura SeniorCentrum Humpolec je po Telči a Chotěboři již třetím otevřeným domovem skupiny SeneCura na Vysočině. V citlivě navrženém a funkčním domově se nachází 55 jednolůžkových a 74 dvoulůžkových pokojů. Zařízení je kompletně bezbariérové, je vybaveno moderní kuchyní, prostornou jídelnou i odpovídajícím zázemím pro zaměstnance. Klienti zde mají k dispozici společenské místnosti, ergoterapeutickou místnost, fitness, vybavení pro terapie a masáže, kadeřnictví a kapli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…