Ministr Jurečka: Domovy SeneCura splňují nejvyšší standardy ve všech oblastech

08.05.2022 10:23

Ministr práce a sociálních věcí navštívil v Humpolci první PPP projekt sociální péče v ČR

Ministr Jurečka: Domovy SeneCura splňují nejvyšší standardy ve všech oblastech
Foto: Hana Brožková
Popisek: Marian Jurečka

SeneCura SeniorCentrum Humpolec dnes dopoledne navštívil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.  V průběhu návštěvy se setkal se zaměstnanci a klienty domova a také s vedením skupiny SeneCura. 

Anketa

Je sněmovní opozice (ANO a SPD) dostatečně důrazná v boji s vládou?

hlasovalo: 36799 lidí

Marian Jurečka si prohlédl interiéry SeniorCentra Humpolec, které bylo otevřeno v únoru letošního roku. Jedná se o první PPP projekt v oblasti sociální péče v České republice, který vznikl díky partnerství veřejného a soukromého sektoru - Kraje Vysočina a skupiny SeneCura.

„Oblast péče o seniory je jednou z priorit našeho resortu. Proto je pro mě velice důležité osobně vidět, v jakých podmínkách se o naše občany ve stáří staráme, a především sledovat neustálý vývoj v kvalitě prostředí a poskytovaných služeb. Mohu zcela zodpovědně říci, že domovy SeneCura splňují nejvyšší standardy jak v prostředí, tak v šíři služeb a volnočasových aktivit,” říká Marian Jurečka.

V rámci jednání s Ditou Chrastilovou, jednatelkou a finanční ředitelkou CEE regionu skupiny SeneCura, ministr Jurečka rozebral aktuální situaci v České republice v oblasti sociálních služeb a největší výzvy, které toto odvětví ze strany státu přináší, ať už administrativní či legislativní. „Naše skupina má aktuálně v České republice v provozu 17 domovů pro seniory a domovů pro péči o klienty s demencí. Je pro nás klíčové, abychom nejen udrželi již vysokou stávající kvalitu služeb, ale nadále ji zvyšovali a zajistili možnost pro aktivní stáří a to, aby každý mohl stárnout důstojně,” říká Dita Chrastilová. 

SeneCura SeniorCentrum Humpolec je po Telči a Chotěboři již třetím otevřeným domovem skupiny SeneCura na Vysočině. V citlivě navrženém a funkčním domově se nachází 55 jednolůžkových a 74 dvoulůžkových pokojů. Zařízení je kompletně bezbariérové, je vybaveno moderní kuchyní, prostornou jídelnou i odpovídajícím zázemím pro zaměstnance. Klienti zde mají k dispozici společenské místnosti, ergoterapeutickou místnost, fitness, vybavení pro terapie a masáže, kadeřnictví a kapli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…