Ministr Jurečka: Já vás, pane poslanče Okamuro, uklidním

24.06.2022 13:57

Projev na 28. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 24. června 2022 k zákonu o pomoci v hmotné nouzi

Ministr Jurečka: Já vás, pane poslanče Okamuro, uklidním
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Vážená paní předsedající,

já vás, pane poslanče Okamuro, uklidním. Já s vámi nechci mít taky vůbec nic společného. Jestli s nějakým Okamurou chci mít něco společného, tak je to Hayato Okamura, ale s tím co předvádíte vy, tak fakt s vámi nechci nic mít společného. A jenom se potom podívejte na přepis vašeho projevu, který jste tady řekl, vy jste mluvil o částce 12 000 korun solidárního příspěvku, že ho čerpají ukrajinští uprchlíci. Na to jsem reagoval, tomu jste se vyhnul, účelově jste přešel tady k debatě a pokud opravdu tady říkáte, že někdo nekomunikuje, tak přijďte na sociální výbor.

Já komunikuji, já vašim poslankyním odpovídám, reaguji, ministerstvo reaguje, není žádná cenzura, která byla v minulosti, když poslanec požádal, nebo senátor, senátorka, MPSV, tak o tom musela vědět ministryně, co se odpovídá z baráku. Ne. Přijdou poslanci, potřebují poradit s "pozměňovákem", doladit ho, naši lidé mají plný pokyn dělat maximální součinnost. To tady v minulosti nebylo.

Tak mě neosočujte, že tady nikdo nekomunikuje, s každým, kdo za mnou přijde, komunikuji. To, že se třeba neshodneme, ve finále k tomu nedám kladné stanovisko, to už je věc pohledu na některé konkrétní věci. Ale není pravda, že já nebo moje kolegyně a kolegové z ministerstva nekomunikujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…