Ministr Jurečka: Je třeba poukázat na kvalitní českou produkci

29.10.2014 21:24

Ministerstvo zemědělství zahajuje informační kampaň na podporu prodeje kvalitních potravin. Její součástí je spotřebitelská soutěž „České Vánoce“ s množstvím hodnotných cen, včetně té hlavní – osobního automobilu. Kampaň se objeví v tisku, televizi i v rozhlase. Ministr Jurečka tak chce zvýšit povědomí široké veřejnosti o tradičních jakostních potravinách a upozornit na dobrou produkci zemědělců a výrobců.

Ministr Jurečka: Je třeba poukázat na kvalitní českou produkci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čerstvě upečený chléb

„Nákup regionálních potravin je výhra pro celé Česko – tak zní motto soutěže, kterou právě spouštíme a je to i klíčová myšlenka naší nové informační kampaně. Do vánoční soutěže, kterou chceme lidi upozornit na tradiční a kvalitní potraviny, se může zapojit každý. Zároveň je to také možnost, jak podpořit poctivou práci našich zemědělců a potravinářů. I vzhledem k současné mezinárodní situaci je to velice aktuální téma,“řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Náklady na informační kampaň budou přibližně 60 milionů korun, z toho 30 milionů je určeno na původně plánovanou kampaň Regionální potravina a 30 milionů na spotřebitelskou soutěž „České Vánoce“ a její mediální podporu. Obě části kampaně se budou prolínat a vzájemně doplňovat.

Největším tahákem kampaně je hlavní výhra vánoční soutěže – automobil Škoda Rapid Spaceback. Ti, kteří se do hry zapojí, mohou získat také poukazy na odběr výrobků Budějovického Budvaru v hodnotě až 25 tisíc korun, dovolenou s plnou penzí na Farmě rodiny Němcovy v Netíně na Vysočině, ledničku nebo mrazák plné potravin, sadu spotřebičů pro zdravé vaření a na 50 000 dalších cen.

Pravidla soutěže:

Soutěžící nakoupí 30 libovolných výrobků označených logy Regionální potravina, Klasa, Chráněné zeměpisné označení, Chráněné označení původu, Zaručená tradiční specialita, Český výrobek – garantováno Potravinářskou komorou, Bio „zebra“ a EU „Bio list“.  Vystřihnutá loga nalepí na hrací kartu a zašle na adresu P. O. BOX 35, Nákupní 389/3, Praha 104, 100 04. Každý týden obdrží 5 000 účastníků soutěže, kteří pošlou platné herní karty jako první, drobný dárek.

Soutěž začíná 27. října a skončí 4. ledna příštího roku. Plné znění pravidel a herní karta jsou k dispozici na www.vanocni-soutez.cz. Webové stránky určené speciálně pro soutěž budou funkční od zahájení kampaně, v pondělí 27. října 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zemědělství

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Fialova vláda chce z Česka ostrov pracujících starců uprostřed Evropy

23:07 Schillerová (ANO): Fialova vláda chce z Česka ostrov pracujících starců uprostřed Evropy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.