Ministr Jurečka: Pomáhat ve státech, kde to potřebují, beru jako prevenci před migrační krizí

02.05.2017 8:29

Vyjádření na sociální síti Facebook:

Ministr Jurečka: Pomáhat ve státech, kde to potřebují, beru jako prevenci před migrační krizí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Snažím se, aby Ministerstvo zemědělství nepodporovalo jen rozvoj mezinárodní obchodní spolupráce a exportu našich výrobků, ale abychom coby vyspělá země, která má v oblasti zemědělství, potravinářství, lesnictví a vodohospodářství velké zkušenosti, dokázali tyto znalosti předat a pomoci tam, kde to potřebují.

Rozhodli jsme se proto pomoci v Zambii školit místní farmáře, aby dokázali daleko lépe hospodařit, aby jejich země dokázala uživit kvalitní, bezpečnou a dostatečnou produkcí své obyvatele. Podpořili jsme Czech centre od excellence, které bude sloužit jako školicí centrum pro zambisjké farmáře. 

Smyslem tohoto projektu je, aby se tyto zkušenosti předávaly a farmáři se učili práci českým genetickým materiálem, českou technikou a technologiemi. 

Centrum již zahájilo svoji činnost, zatím v provizorních podmínkách, ale v příštích dvou letech bude dobudováno na opravdu špičkovou úroveň. 

Pomáhat ve státech, kde to potřebují, beru také jako součást prevence před migrační krizí, protože aby lidé v těchto státech dokázali mít perspektivní budoucnost, je třeba aby měli zajištěny základní potřeby pro život, mezi které voda a potraviny patří.

Díky všem, co se na tomto projektu spolupodílí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…