Ministr Krčál: Zajistím urychlené vyplacení všech dotací na rok 2018

13.07.2018 13:27

Ministr práce a sociálních věcí chce urychlit vyplácení zpožděných dotací.

Ministr Krčál: Zajistím urychlené vyplacení všech dotací na rok 2018
Foto: ČT
Popisek: Petr Krčál

Ke zdržení výplaty dotací u národních dotačních titulů „Rodina 2018“ a „Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností“ pro rok 2018 došlo vlivem probíhajících kontrol a interního auditu zadaných na pokyn bývalé ministryně Jaroslavy Němcové.

Zdržení se v tuto chvíli odhaduje na tři až čtyři měsíce. Původně měly být dotace vyplaceny do konce března 2018. Výplata národního dotačního titulu Rodina 2018 proběhla dne 27. června 2018, tj. v den jmenování nového ministra práce a sociálních věcí, pana Petra Krčála. Ve
stejný den byly také schváleny a na web MPSV vyvěšeny předběžné výsledky národního dotačního titulu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností. Výplata dotací se očekává v první polovině měsíce srpna 2018.

„Osobně udělám vše proto, aby došlo k urychlenému vyplacení všech dotací na rok 2018, které zavinilo bývalé vedení. Zajistím, aby se tato velmi politováníhodná situace již neopakovala a dotace byly vypláceny včas. Závěrem dodávám, že MPSV vnímá podporu rodin a seniorů pomocí nestátních neziskových organizací jako zásadní. Proto budu usilovat o navýšení těchto národních dotačních titulů pro rok 2019, tak aby mohly být MPSV podpořeny všechny kvalitní projekty“, uvedl ministr práce a sociálních věcí, Petr Krčál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…