Ministr Kupka: Provoz nových vlaků na středočeských tratích se rozšiřuje

22.09.2023 7:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k železnici.

Ministr Kupka: Provoz nových vlaků na středočeských tratích se rozšiřuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kupka

Všimli jste si? Ve Středočeském kraji jezdí další jednotky RegioFox od České dráhy.

Provoz nových vlaků se rozšiřuje na středočeských tratích z Rakovníka do Berouna a z Berouna do Prahy přes Rudnou u Prahy. Denně budou jezdit až tři „lišky“ z pěti, které mají České dráhy ke zkušebnímu provozu k dispozici. Denně najedou zhruba 1 400 kilometrů a v pracovní dny obslouží až 38 vlaků.

Společně lišky urazily už téměř 21 tisíc kilometrů. Na zbývajících jednotkách bude probíhat zácvik personálu, provozní údržba a odstraňování nedostatků zjištěných při zkušebním provozu.
České dráhy objednaly 76 nových jednotek RegioFox. Ty jsou určeny pro provoz ve Středočeském kraji a v Praze, na Vysočině, v Jihočeském, Plzeňském, Pardubickém a Královéhradeckém kraji. Ještě v letošním roce by mělo být uvedeno do provozu okolo dvaceti souprav a dodávky dalších budou pokračovat v příštím roce. Maximální rychlost nových vlaků je 120 km/h a výkon je 750 kW. Nabízejí celkem 115 míst k sezení a prostory pro cestující na vozíku, dětské kočárky nebo pro přepravu jízdních kol. Jsou vybaveny moderním evropským vlakovým zabezpečovačem ETCS a komunikačním systémem GSM-R.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sadovský (ANO): Tenhle Rakušanův alibistický přístup nás přivede do pekel

17:04 Sadovský (ANO): Tenhle Rakušanův alibistický přístup nás přivede do pekel

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.