Ministr Kupka: Provoz nových vlaků na středočeských tratích se rozšiřuje

22.09.2023 7:05 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k železnici.

Ministr Kupka: Provoz nových vlaků na středočeských tratích se rozšiřuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kupka

Všimli jste si? Ve Středočeském kraji jezdí další jednotky RegioFox od České dráhy.

Provoz nových vlaků se rozšiřuje na středočeských tratích z Rakovníka do Berouna a z Berouna do Prahy přes Rudnou u Prahy. Denně budou jezdit až tři „lišky“ z pěti, které mají České dráhy ke zkušebnímu provozu k dispozici. Denně najedou zhruba 1 400 kilometrů a v pracovní dny obslouží až 38 vlaků.

Společně lišky urazily už téměř 21 tisíc kilometrů. Na zbývajících jednotkách bude probíhat zácvik personálu, provozní údržba a odstraňování nedostatků zjištěných při zkušebním provozu.
České dráhy objednaly 76 nových jednotek RegioFox. Ty jsou určeny pro provoz ve Středočeském kraji a v Praze, na Vysočině, v Jihočeském, Plzeňském, Pardubickém a Královéhradeckém kraji. Ještě v letošním roce by mělo být uvedeno do provozu okolo dvaceti souprav a dodávky dalších budou pokračovat v příštím roce. Maximální rychlost nových vlaků je 120 km/h a výkon je 750 kW. Nabízejí celkem 115 míst k sezení a prostory pro cestující na vozíku, dětské kočárky nebo pro přepravu jízdních kol. Jsou vybaveny moderním evropským vlakovým zabezpečovačem ETCS a komunikačním systémem GSM-R.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Válková (ANO): Chápeme, že na některé otázky nechcete odpovědi znát

20:07 Válková (ANO): Chápeme, že na některé otázky nechcete odpovědi znát

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k návrhu ústavního zákona o celostátním re…