Ministr Mládek: Přijďte si prohlédnout sídlo českého průmyslu

20.10.2014 16:57

Ministerstvo průmyslu a obchodu pořádá v úterý 28. října 2014 od 10:00 do 16:00 hodin Den otevřených dveří. Veřejnosti se tak naskytne ojedinělá možnost navštívit hlavní budovu ministerstva Na Františku na Praze 1. Návštěvníci se mohou těšit nejen na prohlídku reprezentativních prostor budovy, ale i na výstavu původních náčrtů a plánů stavby, které v 30. letech minulého století vytvořil známý český architekt Josef Fanta.

Ministr Mládek: Přijďte si prohlédnout sídlo českého průmyslu
Foto: mladek.eu
Popisek: Stínový ministr financí za ČSSD Jan Mládek

Ministerstvo průmyslu a obchodu se pořádáním Dne otevřených dveří zařadí po bok dalších státních institucí, které se na Den vzniku samostatného Československa otevřou veřejnosti. MPO má ovšem pro pořádání akce i jiný důvod než státní svátek. Budova Na Františku totiž slaví významné jubileum.

„V roce 2014 uplyne přesně osmdesát let od kolaudace budovy Na Františku. Jako ministr jsem pyšný na to, že po celou dobu tato architektonicky unikátní budova sloužila výhradně jako sídlo českého průmyslu. A chtěl bych touto cestou pozvat všechny Pražany i návštěvníky našeho hlavního města, ať si tuto krásnou stavbu přijdou prohlédnout,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Pro dokreslení doby První republiky, ve které budova vznikala, bude pro návštěvníky rovněž připravena expozice historických vozů z let 1929 – 1939, jež zapůjčí Národní technické muzeum. V rámci domluvené spolupráce s Národním technickým muzeem budou moci návštěvníci Dne otevřených dveří v ten samý den navštívit muzeum zdarma.

reklama

autor: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.