Ministr Picek: Setkání s představiteli a přáteli Folklorního sdružení

31.08.2013 15:30

V pátek 30. srpna přijal ministr obrany Vlastimil Picek představitele a přátele Folklorního sdružení s jejich mediálními partnery.

Ministr Picek: Setkání s představiteli a přáteli Folklorního sdružení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlastimil Picek, starosta Brandýsa nad Labem, někdejší ministr obrany

Přijetí byli přítomni také náměstkyně ministra obrany pro personalistiku Lenka Ptáčková Melicharová, ředitel Kabinetu Ministra obrany ČR František Šulc a další čestní hosté.

Neformálního setkání se zúčastnil nejen předseda Folklorního sdružení Zdeněk Pšenica, ale také zástupci jednotlivých folklorních soutěží a festivalů, z nichž snad z hlediska účasti armády je nejznámější Rožnovská valaška.

Tu na ministerstvu obrany zastupovala její ředitelka podplukovnice Blanka Majkusová.

Představitelé Folklorního sdružení poděkovali ministru Vlastimilu Pickovi za podporu a seznámili jej s aktuálním dění na domácí folklorní půdě. Podplukovnice Blanka Majkusová poté ministra informovala, že příští, tedy 21. ročník Rožnovské valašky, který se koná v červnu roku 2014, bude tématicky zaměřen k 60. výročí založení Armádního uměleckého souboru Ondráš.

Ten, jak známo, je mezi odborníky na folklorní tématiku velmi vysoce uznávaným souborem, a to nejen doma, ale i v zahraničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mádlová (ANO): Krytí pro ty jejich asociální škrty

12:05 Mádlová (ANO): Krytí pro ty jejich asociální škrty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.