Ministr Plaga: Je potřeba provést revizi, nikoliv zrušení společného vzdělávání

04.01.2018 12:04

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga se sešel s eurokomisařkou Věrou Jourovou. Tématem jednání bylo společné vzdělávání.

Ministr Plaga: Je potřeba provést revizi, nikoliv zrušení společného vzdělávání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga

Ministr školství Robert Plaga jednal s eurokomisařkou pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a otázky rovnosti pohlaví Věrou Jourovou o chystaných krocích v oblasti inkluze a seznámil ji s aktuálními statistikami. „Je potřeba provést revizi, nikoliv zrušení společného vzdělávání. Věcnou, ale také finanční revizi provedeme po vyhodnocení nově nastaveného systému financování inkluze,“ uvedl ministr Plaga a pokračoval: „Co se týče například počtu dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v běžných školách, tato čísla nepřetržitě rostou stejně tak, jako počty asistentů pedagoga. Mezi školními roky 2010/11 až 2016/17 se počet asistentů zvýšil o více než pět tisíc úvazků. Zajímavé ale je, že jen od září 2016 do září 2017 vzrostl počet asistentů pedagoga skokově o 4 426 fyzických osob,“ dodal ministr Plaga.

Ministr školství poté informoval eurokomisařku Jourovou také o krocích v oblasti plnění Akčního plánu pro výkon rozsudku Evropského soudu pro lidská práva ve věci D. H. a ostatní proti ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice