Ministr Plaga: Největší světová sportovní konference poprvé v Praze

18.01.2019 8:39

Více než 3 tisíce vědců a odborníků věnujících se sportovním vědám se začátkem července sejde na mezinárodní konferenci v Praze. Jedná se o nejvýznamnější a jedinečnou sportovní událost v České republice v roce 2019.

Ministr Plaga: Největší světová sportovní konference poprvé v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství, mládeže a tělovýchovy v demisi Robert Plaga

Aktuální poznatky sportovních věd, možnost setkání, navázání spolupráce s předními evropskými či světovými týmy, to vše se bude prezentovat už za půl roku v Praze. 24. výroční kongres Evropské komise pro sportovní vědu/ECSS/ se uskuteční od 3. do 6. července v Kongresovém centru Praha.

Akce se zúčastní odborníci z celého světa včetně zástupců akademické obce, výzkumných subjektů, farmaceutických, biomedicínských a sportovních společností, kteří si v rámci konference vymění nejčerstvější znalosti a vize v oblasti výzkumu a sportovních věd. Fyzické aktivity a sport totiž představují  v současnosti jednu ze strategií ke zlepšení kvality života a ke zmírnění chronických onemocnění.

„Jsem velice potěšen, že i v oblasti sportu se nám daří rozvíjet spolupráci s vědeckými pracovišti, a tato konference může být skutečně velkým impulsem jak pro sportovní fakulty, tak pro řadu trenérů. Je to i velká možnost prezentovat český sport do zahraničí,“ řekl ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga.

Evropská komise pro sportovní vědu (ECSS) je vědecká společnost zabývající se sběrem, generováním a šířením vědeckých poznatků na evropské úrovni. Na základě úspěchu a inovací předchozích setkání bude ECSS 2019 představovat širokou škálu platforem a vzdělávacích příležitostí, které představí nejnovější výzkum a vývoj v oblasti věd o sportu. Nad akcí převzalo záštitu MŠMT.

Více informací ZDE.

Program ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.