Ministr Rakušan: Někdo musí být první

03.09.2022 20:26 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k historicky první ženě v zásahové jednotce Hasičského záchranného sboru

Ministr Rakušan: Někdo musí být první
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Rakušan

Vlastně jsem tomu nemohl uvěřit. Stál jsem na tiskové konferenci k události, která by za normálních okolností nebyla vůbec důvodem proč tiskovou konferenci svolávat. Představovali jsme novou posilu pro hasičský sbor, historicky první ženu mezi zásahovými hasiči - Michaelu.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

Pokud vás překvapilo, že jste při zásahu ženu ještě nikdy potkat nemohli, nejste sami. Koneckonců, žena v české armádě je jev pozorovatelný, byť ne běžný, už od 40. let minulého století…

Hasiči dávají příležitost všem, kteří jsou ochotni nasazovat životy a při výjezdu podat naprosto profesionální výkon. Když někdo splní fyzické, osobnostní a zdravotní požadavky pro přímý výkon služby ve výjezdu, je úplně vedlejší jeho pohlaví, protože diskriminační systém je nejen nevýhodný a neefektivní, ale hlavně jej nelze dlouhodobě akceptovat. Bez výjimky.

Někdo musí být ale první. Děkuji naší první zásahové hasičce za to, že odpovědnost za to, aby to příště bylo úplně normální a nesvolávala se tisková konference, na sebe vzala. Držím palce celému sboru a předem děkuji za příkladný přístup i profesionální výkon. Všem, bez rozdílu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Aby byl mír, musí být socialismus

6:03 Prokšanová (KSČM): Aby byl mír, musí být socialismus

Přepisování historie je další kamínek do mozaiky rozkladu české společnosti, kterou už dávno atomizo…