Ministr Ťok: Do roku 2017 otevřeme 40 kilometrů dálnic

23.03.2015 16:01

Ministr dopravy Dan Ťok v Kauze dne Rádiu Impulsu řekl, že čtyři sta kilometrů se začne stavět. Jde o stovky kilometrů dálnic, rychlostních komunikací a silnic prvních třídy. Ty se ale dostaví později, než skončí funkční období Sobotkovy vlády.

Ministr Ťok: Do roku 2017 otevřeme 40 kilometrů dálnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Dan Ťok na Impulsu vysvětloval: „Bohužel to nebude o těch avizovaných zahájených zhruba o těch 400 kilometrů víc. Bude to míň, protože průběžná doba výstavby je prostě tři roky. Ministerstvo a ŘSD bude zahajovat zhruba 125 kilometrů silnic I.tříd, rychlostních komunikací a dálnic v tomto roce a zhruba 242 kilometrů dálnic, rychlostních komunikací a silnic I.třídy v roce 2016, ale tyto budou dokončeny až v dalším volebním období… Takže zhruba to bude 40 kilometrů v roce 2017.

Ťok dodal, že u úseků dálnice D1, které se teprve začnou opravovat, bude chtít, aby se opravovaly ve dne v noci sedm dní v týdnu.

Ke komplikacím ve výběru mýta pak Dan Ťok řekl, že pravděpodobnost, že by se kamiony vrátily k papírovým kupónům, je nízká. Na mýtu se loni vybralo 8,7 miliardy korun.

„Je to technologicky zastaralé a výběr mýta by byl o tři až čtyři miliardy menší, a to si myslím, že si nemůžeme dovolit.“

Celý rozhovor s Danem Ťokem odvysílá Rádio Impuls v pondělí 23. 3. 2015 v 18 hodin.

Celý záznam najdete od 18:10 ZDE

reklama

autor: ANO

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7