Ministr Toman: Nabídl jsem Asociaci romských podnikatelů a spolků zcela konkrétní práci

14.07.2018 13:13

Ministr zemědělství nabídl ostravské Asociaci romských podnikatelů a spolků ČR konkrétní práci v lesích, chce podpořit i romskou mládež

Ministr Toman: Nabídl jsem Asociaci romských podnikatelů a spolků zcela konkrétní práci
Foto: repro/ČT
Popisek: Miroslav Toman

Ministr zemědělství Miroslav Toman nabídl zástupcům ostravské Asociace romských podnikatelů a spolků ČR konkrétní práce, které by v lesích mohli vykonávat dlouhodobě nezaměstnaní. Při potírání kalamity způsobené kůrovcem a polomy by mohli například těžit dřevo nebo sázet stromky při zalesňování.

„Nabídl jsem Asociaci zcela konkrétní pracovní činnosti, jako je těžba dřeva včetně kácení a odvětvování, odkorňování kmenů, sběr bukvic a žaludů, a také výsadby sazenic stromků při zalesňování. Za současné situace vítáme každou ruku, která přispěje k řešení kalamity,“ řekl ministr Miroslav Toman na setkání se zástupci ostravské Asociace romských podnikatelů a spolků ČR. Jednali spolu o možnostech spolupráce při řešení kalamitního stavu v českých lesích.

„Naším zájmem je pomoci při lesních pracích a zároveň tak systémově řešit romskou nezaměstnanost. Jako okamžitou pomoc nabízíme zajištění firem a pracovníků, a to především v regionu Severní Moravy,“ uvedl Vladimír Leško, prezident Asociace.

Jednání se zúčastnil také Vladimír Kočko, místopředseda nově vzniklého Hnutí romských studentů, které se zaměřuje především na rozvoj a podporu vzdělávání romských dětí a mládeže. Ministr Miroslav Toman nabídl Hnutí možnost dohody o podpoře středního a vysokoškolského vzdělávání v lesnických oborech formou motivačních stipendií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…