Ministr Válek: Náš čas na zemi je omezený, a možná je to dobře

07.10.2022 16:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k ceně Makropulos.

Ministr Válek: Náš čas na zemi je omezený, a možná je to dobře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek

Lidstvo od pradávna touží po věčném životě. Potvrzuje to lidské hledání pramene či různých lektvarů nesmrtelnosti. Nemyslím si, že toho někdy dosáhneme. Náš čas na zemi je omezený, a možná je to dobře. Rovněž jsem přesvědčen, že možná důležitější, než kvantita je kvalita života. Tak lze ostatně chápat i poselství Karla Čapka a jeho hry Makropulos.

Tímto dílem je inspirována stejnojmenná cena, která je každoročně udělována projektu, který pomáhá zkvalitňovat život seniorům. Letos jsem Cenu Makropulos předal obecně prospěšné společnosti PRO-SEN zdravotně sociální služby z Královéhradeckého kraje. Její práce je úžasná a já se před jejími pracovníky skláním. V rámci předávání vystoupil i náš vynikající houslista Jaroslav Svěcený.

Zkvalitnění veřejného zdraví je jedním z programových cílů vlády a jsem rád, že vedle našeho úsilí máme i podporu v silném a zdravém neziskovém sektoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

15:06 Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Green Dealu.