Ministr Vojtěch: 98 % žen považuje kojení dětí za důležité

23.09.2019 16:34

Komentář na facebookovém profilu ke kojení

Ministr Vojtěch: 98 % žen považuje kojení dětí za důležité
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

98 % žen považuje kojení dětí za důležité. Vyplývá to z dotazníkového šetření názorů, postojů a zkušeností s kojením u více než tisícovky žen, který jsme provedli ve spolupráci s agenturou STEM na přelomu srpna a září.

A my také! Proto jsme na ministerstvu vytvořili Národní komisi pro kojení. Zaměří se na zajištění kvalitní péče o kojící ženu v porodnici i v návazné péči po propuštění z porodnice. Komise se také bude věnovat zavedení 10 kroků k úspěšnému kojení z dílny WHO ve všech českých porodnicích.

Kojení zlepšuje zdraví dětí, jejich imunitu a chrání je před řadou chronických chorob, jako jsou například ulcerózní kolitida, Crohnova nemoc, astma, diabetes I. a II. typu či alergie. Působí také proti nadváze či obezitě, které následně mohou být příčinou vzniku dalších chorob. A pozitivní vliv má kojení i na maminky. U kojících žen byla zaznamenána nižší incidence rakoviny prsu až o 28%, rakoviny vaječníků či osteoporózy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.