Ministr Vojtěch: Ministerstvo zdravotnictví si prohlédlo více než 800 návštěvníků

30.10.2018 7:37

Historicky první Den otevřených dveří Ministerstva zdravotnictví přilákal v sobotu 27. října 2018 přes 800 návštěvníků, kteří absolvovali komentované prohlídky a bohatý doprovodný program.

Ministr Vojtěch: Ministerstvo zdravotnictví si prohlédlo více než 800 návštěvníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

„Ačkoliv byla v sobotu při příležitosti 100 let republiky celá řada zajímavých akcí, jsem velmi rád, že si více než osm set návštěvníků našlo ve svém programu čas i na naše ministerstvo. Veřejnost tak měla poprvé v historii možnost podívat se do prostor, kde se psala a stále píše historie našeho zdravotnictví,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který se společně se svými náměstky Romanem Prymulou, Radkem Policarem a Evou Gottvaldovou účastnil celého programu a osobně veřejnost provedl svou kanceláří.

Akce byla součástí oslav 100. výročí vzniku Československa. Program zahrnoval zhruba 90 minutové prohlídky historické budovy ministerstva s výkladem. Návštěvníci měli možnost nahlédnout například kanceláře ministra a jeho náměstků, do původního ministerského bytu, velké zasedací místnosti nebo protiatomového bunkru ze 70. let minulého století. Prohlídky byly proloženy krátkými prezentacemi o agendě ministerstva a jeho přímo řízených organizací. Lidé se tak dozvěděli o činnosti Státního ústavu pro kontrolu léčiv, Státního zdravotního ústavu a Ústavu zdravotnických informací a statistiky. Nechyběly ani základní informace o první pomoci, které každé skupince předali mladí zdravotničtí záchranáři formou scénky. Na závěr mohli návštěvníci absolvovat vyšetření zraku, znamének, měření tlaku či hladiny cukru v krvi, a to na stáncích Všeobecné fakultní nemocnice, Nemocnice Na Bulovce a Nemocnice Královské Vinohrady. Mezi nemocnicemi byly také informační stánky pacientských organizací a Národního registru dárců dřeně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…