Ministr Zaorálek: Je strašné, když se člověk z dovolené nevrátí k rodině

27.07.2017 14:00

V noci na dnešek egyptští lékaři konstatovali, že česká pacientka, která byla 14. července mezi napadenými útočníkem v egyptské Hurghadě, zemřela.

Ministr Zaorálek: Je strašné, když se člověk z dovolené nevrátí k rodině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Vyjadřuji upřímnou soustrast pozůstalým, je mi velice líto, že veškerá snaha lékařů nestačila a pacientka svůj boj o život prohrála,“ uvedl ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík.

„Je mi moc líto, že naše občanka nakonec v Káhiře podlehla svým zraněním. Je strašné, když se člověk z dovolené nevrátí k rodině. Chtěl bych vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým,“ dodal ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek.

Rodina, která byla neprodleně informována, vyjádřila přání už nesdělovat k celé tragické události veřejnosti žádné další podrobnosti. Toto přání budeme samozřejmě respektovat.

Do nemocnice v Káhiře dnes míří soudní lékař, který provede ohledání těla a rozhodne, zda-li bude provedena pitva v Egyptě. Následně zahájí čeští diplomaté v místě potřebné kroky k repatriaci těla. Veškeré výlohy spojené s jeho repatriací pak pokryje cestovní pojištění zesnulé ženy.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…